Gastelse atleten onderweg

OUD GASTEL – Dat de Gastelse atleten altijd onderweg zijn, bewees zaterdag Cliff de Peijper. Hij reed de openingswedstrijd van het seizoen in het Belgische Rijkevorsel. Een kopgroep van twintig man reed weg en bleef buiten schot. In de massasprint van het achtervolgende peleton werd Cliff tweede dus 22e in totaal. Een week eerder was Cliff nog vijfde in de laatste trainingsrit van Borchwerf, die trouwens voor de vierde keer op rij bij de nieuwelingen gewonnen werd door Tim Bierkens. Zijn seizoen is voortreffelijk begonnen. Bij de amateurs was Renee Horians voldoende hersteld van carnaval en meteen goed voor een vierde plaats en kwam Corné Hagenaars opnieuw tot een zevende plaats.

Tim Bierkens 2015

De zwemloop van Spado Bergen op Zoom trok nog enkele Gastelse duatleten. Mark van Rijsbergen vormde met Rob Willemse een gelegenheidskoppel en was meteen het beste team in 1.12.59 op de volledige afstand. Koen van Elteren werd elfde senior en deed in zijn uppie de kilometer zwemmen en 10 kilometer lopen in 59.33 minuten. Rudolf de Jong werd negende veteraan op de halve afstand in 36.35 minuten. De dag erna gingen veel Toga-atleten naar Ulvenhout voor de volgende trainingsessie in 'the road to Rotterdam'. Het ging om een 30 kilometer en daar werkten de mannen zich toe naar de klassieke marathon begin april. Als laatste test zal de Zomertijdloop op 1 april gelden. Die avond, als het weer langer licht is, gaan ruim tweehonderd hardlopers vanaf 't Hart van Gastel op de Markt voor of 4 of 8 kilometer joggen, trimmen, hardlopen richting Gastel Sfeer, waar de finishlijn ligt. Deelnemen is in dit verband belangrijker dan winnen. Sterker nog: de winnaar is degene die als laatste binnen komt. Aanvang 19.00 uur. Inschrijven kan al via de site www.tveerke.nl

De 44e Achillescross door de bossen van Kogelvanger bij Etten-Leur sloten het cross-seizoen voor hardlopers af. Nog een maal waren enkele Gastelse specialisten in het bos te vinden. Zo was Brent Knobel goed voor de derde plaats bij de pupillen in 3.13 minuten. Zusje Rikke Knobel klasseerde zich in een groot veld als 22e in 5.54 minuten bij de A-pupillen. En, om het familiesucces compleet te maken, kwam broer Roan als vierde over de streep in 9.13 minuten. Uiteraard allemaal over verschillende afstanden. Bij de junioren B kwam Max Donkersloot uit op een achtste plaats in 21.25 minuten.

Daarna kwamen de senioren in actie. Was het een week eerder nog Roel, die scoorde op het NK baan, nu mocht partner Wendy Deijkers weer voluit door de bossen, resulterend in een fraaie tweede plaats in 22.53 minuten.

In maart begint het West-Brabant Loop Circuit met de Halderbergeloop op 15 maart. Later dit seizoen valt ook de Vlietloop onder dit circuit. Voor volgend jaar heeft 't Veerke plannen om de Vliettocht een face-lift te geven. Later meer daarover.