Gastelse atleten onderweg (407)

OUD GASTEL – Geen Gastelse coureurs in de Westbrabantse openingsklassieker de Dorpenomloop van Rucphen. Wel de komende weken op de criteria en zeker op de 68e Ronde van Oud Gastel op 19 april. Let op: dat is voor het eerst twee weken na Pasen. Het Halderberge Loop Circuit gaat ook van start. Komende zondag is de Halderbergeloop van Oudenbosch de openingsklassieker van het klassement, waar uiteraard op 27 april ook de 31e Vlietloop in voor komt. Is het dit jaar de laatste 10 Engelse Mijl? De kans bestaat dat 't Veerke volgend jaar als wedstrijdaanbod een halve marathon, een 10 en een 5 kilometer aanbiedt. Maar zo ver is het nog niet. Eerst op woensdag 1 april om 19.00 uur de Zomertijdloop, eerste lustrumuitgave. Vertrek is op de Markt bij 't Hart van Gastel finish na 4 of 8 kilometer bij Gastel Sfeerschuur aan de Gastelsedijk Zuid.

De marathonlopers, die toewerken naar Rotterdam hebben wel iedere week hun trainingslopen of maken hun kilometers. Verder waren het op sportief vlak vrij rustige dagen voor de Gastelse atleten. In het zwembad De Stok in Roosendaal kwam Wessel Heijnemans op de 100 meter vrije slag tot een fraaie tweede plaats in 1.11 minuten en daarmee drie seconden sneller dan zijn pr.

En in het Friese Ureterp werd de 14-jarig Gastelse karateka Nando Piree Nederlands kampioen Shinkyokushin karate bij de jeugd. Eerst moest hij een stijloefening doen, daarna was het kumite oftewel vechten aan de beurt. De jonge Gastelaar wist zijn tegenstanderds met goed geplaatste stoot- en traptechnieken te vloeren. De landelijke titel ging daarmee van Friesland terug naar Gastel.