Gastelse atleten onderweg (405)

Roel van Nes

OUD-GASTEL – Carnaval stond voor Roel van Nes op een lager pitje dit jaar. Hij had zich voorgenomen te knalle op het NK indoor atletiek in Apeldoorn op carnavalszondag. Een juiste beslissing, want na afloop van een enerverende 3000 meter was het zilver voor hem. Roel klokte 9.16,78 minuten op deze snelle baan. Wel carnavallend en zondag weer paraat op de Borchwerf was Corné Hagenaars. Hij wist dat het zwaar zou worden en finishte nu zevende, waar een week eerder de winst nog gepakt werd Maar Corné streeft de combinatie sporten, werken en genieten na. Een prachtige zege was er opnieuw voor Tim Bierkens. Anouk Rockx klasseerde zich als derde. In Adrie van Bavel werd vierde in Burgh-Haamstede op de 6,5 kilometer in 37.23. Gerbert van den Biggelaar ging zijn nieuwe teammaten in Belgisch Limburg opzoeken en startte en passant op de twaalf kilometer van Genk. Hij stond na afloop net naast het podium: vierde in 44.11 minuten. In de Grevelingencross werd hij zaterdag 22e M45 in 41.38. Aan de Strandloop bij Ouddorp deden Herman Heijstek, John en Marion Sweere zondag mee.

De trainingsritten van de wielrenners zijn in volle gang. Op de Borchwerf krijg je toch een aardige graadmeter hoe de coureurs de winter hebben doorstaan. Corné Hagenaars in elk geval goed. Nadat hij vorige week in de eindsprint nog geklopt werd door routinier Renee Horians, sloeg Corné nu wel toe. Hij liet alle tegenstanders zijn hielen zien en zegevierde prachtig op de tweede rit. En daar bleef het qua zeges niet bij. In de nieuwelingenkoers scherpte Tim Bierkens zijn conditie aan. Hij soleerde naar een fraaie overwinning. De derde man aan het front was junior Cliff de Peijper, die zijn naam als achtste in de uitslagen terug zag. Al met al een geslaagde ouverture van het wegseizoen.

Zwemmend was Janne Englebert met name actief. In zwembad De Vliegende Vaart te Terneuzen ging Janne ook in vliegende vaart op de wisselslag. Ze legde de 400 meter wisselslag (school, rug, vlinder en vrije) af in een tijd van 5.30 minuten. Daarmee was ze liefst 42 seconden sneller dan toen ze de vorige keer op dit nummer uitkwam. Op de minioren clubmeeting van Hieronymus in De Stok te Roosendaal dient de volgende generatei topzwemmers zich al aan. Owen van Aalst, Ernson van den Bos, Daniek van den Bos , Wessel Heijnemans en Sem Lazaroms vielen allen in de prijzen, verbeterden hun persoonlijke records en kwamen met ettelijke medailles terug uit hun thuisbad. We zien ze ongetwijfeld allemaal terug op vrijdagavond 26 juni tijdens de jeugdtriathlon van Oud Gastel.

Even een uitstapje naar een heel andere discipline in het water: het synchroonzwemmen. Op de Nederlandse kampioenschappen voor masters kwam het Gastels koppel Patricia Brans en Wendy Seijkens uit. Wendy haalde brons en Patricia werd vierde bij de solisten. In de duetten was er voor het elegante tweetal een mooie vierde plaats weg gelegd.

't Veerke werkt toe naar de 6e Zomertijdloop, dit jaar op woensdagavond 1 april. Start is wederom op de Markt voor 't Hart van Gastel, de finishlijn ligt bij Gastel Sfeer. Zo is tijdens carnaval via loting bekend geworden.