Gastelse atleten onderweg (404)

OUD-GASTEL In Burgh-Haamstede wordt Zeelands Zwaarste gelopen. De tien is de hoofdafstand, maar Delta Sport-loper Adrie van Bavel koos voor de 6,5 kilometer. Daarop werd hij vierde van de acht deelnemers in 37.23 minuten. In de laatste crosswedstrijd in Dongen kwamen geen Gastelaren meer uit. Gerbert van den Biggelaar ging zijn nieuwe teammaten in Belgisch Limburg opzoeken en startte en passant op de twaalf kilometer van Genk. Hij stond na afloop net naast het podium: vierde in 44.11 minuten. De vorm van de triatleten is groeiende. De komende weken komen de zwemlopen en dan gaat het los met triathlons in een seizoen waarin meer wedstrijden dan ooit op de kalender staan. Maar dat kan ook niet anders met de snelstgroeiende sport van Nederland met inmiddels 23.000 licentiehouders.

corne-hagenaars

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard is de wielersport nog vele malen groter. De trainingsritten zijn in volle gang. Op de Borchwerf was de tweede koers en al staat er dan misschien nog niet zo veel op het spel, het is toch een aardige graadmeter hoe de coureurs de winter hebben doorstaan. Corné Hagenaars in elk geval goed. Nadat hij vorige week in de eindsprint nog geklopt werd door routinier Renee Horians, sloeg Corné nu wel toe. Hij liet alle tegenstanders zijn hielen zien en zegevierde prachtig op de tweede rit. En daar bleef het qua zeges niet bij. In de nieuwelingenkoers scherpte Tim Bierkens zijn conditie aan. Hij soleerde naar een fraaie overwinning. De derde man aan het front was junior Cliff de Peijper, die zijn naam als achtste in de uitslagen terug zag. Al met al een geslaagde ouverture van het wegseizoen.

Zwemmend was Janne Englebert met name actief. In zwembad De Vliegende Vaart te Terneuzen ging Janne ook in vliegende vaart op de wisselslag. Ze legde de 400 meter wisselslag (school, rug, vlinder en vrije) af in een tijd van 5.30 minuten. Daarmee was ze liefst 42 seconden sneller dan toen ze de vorige keer op dit nummer uitkwam. Op de minioren clubmeeting van Hieronymus in De Stok te Roosendaal dient de volgende generatei topzwemmers zich al aan. Owen van Aalst, Ernson van den Bos, Daniek van den Bos , Wessel Heijnemans en Sem Lazaroms vielen allen in de prijzen, verbeterden hun persoonlijke records en kwamen met ettelijke medailles terug uit hun thuisbad. We zien ze ongetwijfeld allemaal terug op vrijdagavond 26 juni tijdens de jeugdtriathlon van Oud Gastel.

Even een uitstapje naar een heel andere discipline in het water: het synchroonzwemmen. Op de Nederlandse kampioenschappen voor masters kwam het Gastels koppel Patricia Brans en Wendy Seijkens uit. Wendy haalde brons en Patricia werd vierde bij de solisten. In de duetten was er voor het elegante tweetal een mooie vierde plaats weg gelegd.

't Veerke werkt toe naar de 6e Zomertijdloop, dit jaar op woensdagavond 1 april. Waar de startlijn en finish-streep liggen wordt komende zaterdag om 17.00 uur bekend gemaakt bij de loting in Café 't Hart van Gastel. Aanvang 17.00 uur.