Gastelse atleten onderweg (403)

OUD GASTEL Het was genieten op het wereldkampioenschap veldrijden in Tabor. Natuurlijk het goud voor Poeleke: zoon Mathieu negentien jaar na vader Adrie. Maar ook het brons van Marianne Vos én van Stan Godrie waren van pure klasse. Stan is voor de Gastelse triathlonwereld geen onbekende. Hij won vijf jaar op rij (tussen 2003 en 2007) de jeugdtriathlon in zijn leeftijdsgroep. Eén keer deed hij mee aan het NK jeugdtriathlon, toen ook in Oud Gastel. Het resulteerde in een tiende plaats. Daarna stapte de Zundertenaar over op de wielrennerij. Met succes, want het brons bij de beloftes was meer dan verdiend.

Reneehorians

Rob Musters maakte voor zijn wedstrijdkilometers een uitstapje naar Noord-Holland, waar de Twiskemolenloop in Landsmeer werd gelopen. Deze wedstrijd wordt meerder malen per jaar op hetzelfde parcours gelopen, beetje vergelijkbaar met de Kievitloop dus. De natte halve marathon die Rob en ook broer Paul liep was al de 198e (!) editie van dit evenement. Rob won de race zonder al te veel tegenstand in 1.19.06. Broer Paul kwam als tweede senior binnen en zevende in totaal in 1.29.55 uur. Voor Rob is het traject richting Ironman Klagenfurt en daarna ooit Hawaii ingezet. Klagenfurt in Oostenrijk maakte hij als jong manneke op de tribune ooit mee, nu keert hij samen met Gerbert van de Biggelaar er terug voor deelname aan zijn eerste hele triathlon.

De Mastboscross van Sprint Breda is een grote onder de boscrossen. Het evenement had dit jaar qua parcours veel weg van de Pekkercross. Het was dus echt blubberhappen met Pekkercross-winnaar Colin Bekers dus ver vooraan. Aan de wedstrijden deden geen Gastelse atleten mee. Bij de recreanten enkele Gastelse Van Zuilichem-atleten. Hun uitslagen op de 5 kilometer crossloop: 50.Stefan Valentijn 28.59; 83.Herman Heijstek 31.22; 84.Corina Kriesels 31.31; 104.Angelique van Amerongen 32.51; 115.Marion Sweere 33.06; 116.Karin Lazaroms 33.06;

De schaatsliefhebbers hebben nog maar weinig winter mee gemaakt. Voor de echt fanatiekelingen was er weer de week op de Weissensee met drie alternatieve Elfstedentochten. Geen plaatselijke schaatshelden dit keer, al is het zeker dat mocht de Tocht der Tochten er ooit komen, daar enkele Gastelaren de ijzers onderbinden. Voor de zwemmers zijn de indoor kampioenschappen volop aan de gang. Elders in De Bode ook berichten daaromtrent, maar hier melden we dat op het NJJK korte baan in het Sloterparkbad te Amsterdam Roos Englebert naar de 39e plaats zwom op de 50 meter vrij in een p.r. van 30.13 seconden. Broer Janne tikte in het massaveld vol zwemtoppers als 62e aan in 28,65 voor het eerst onder de 29 seconden!

En dan zitten we in februari, wordt het langzaam langer licht, nadert de Zomertijdloop en gaan de wielrenners het asfalt weer eens ruiken. Op de Borchwerf stonden zondag de eerste trainingsritten op het programma, het begin van een lang wegseizoen. Cliff de Peijper kwam na een korte onderbreking weer aan de start en finishte als achtste bij de junioren. Tim Bierkens klasseerde zich meteen sterk als tweede nieuweling. Maar de grootste successen kwamen deze zondagmorgen op naam van de amateurs/vrije renners. Met een prachtige overwinning zette Renee Horians het seizoen in. Hij klopte plaatsgenoot Corné Hagenaars: een geweldige dubbelslag. De mannen maakten er een waar spektakel van. André Horians zag zijn naam als 25e terug op de uitslagenlijst. Volgende week de tweede trainingsrit.