Gastelse atleten onderweg (402)

OUD GASTEL – Met de vijfde editie van de pop- en sportkwis in 't Hart van Gastel is afgelopen zaterdag het 31e seizoen van 't Veerke op gang gekomen. Liefst 33 teams streden om de hoofdprijs. Na een zinderende finale was het toch weer het team van het Markland College dat met de eer ging strijken. Maar nog nooit was het verschil zo klein. Het skiteam Halderberge had slechts 1 puntje achterstand: 110 om 109. Ook de familie Lambregts knokte zich prima terug naar een derde plaats. De snelste stijger was dit jaar het team van Verwer & Janssen, die zich elf plaatsen wisten te verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Maar bovenal was het een gezellige Veerke-bijeenkomst, waar na afloop nog lang werd nagekaart.

Andre Horians tweede in cross Rucphen

Tussendoor bleven de sporters actief. De veldrijders bijvoorbeeld in Rucphen en Hoogerheide, twee hoog aangeschreven cyclo-crossen. Aan het open Rucphens kampioenschap deed André Horians mee. Hij werd knap tweede. Maar de meeste Gastelse atleten gingen vooral kijken naar topsport van de bovenste plank. Hoogerheide met de wereldbekerfinale spande weer de kroon. Ook de hardlopers moesten keuzes maken. De Spiridon-cross in Rijen en de 49e editie van de Thor-cross in Roosendaal.

Toch kun je aan de startvelden merken dat de cross-moeheid al toeslaat. Bij Thor was het aantal Gastelse atleten al een stuk kleiner dan aan het begin van de winter. Een tweede plaats was er voor Wendy Deijkers bij de dames 35 in 22.38 minuten. Florence van Rijsbergen werd derde V45 in 17.15. Adrie van Bavel werd twaalfde M45 in 34.09. Max Donkersloot finishte als vierde in 14.19. Felicia Linders zesde B-junior in 12.26. De cross was wel bijzonder, want op het terrein waar nu gelopen werd, ligt volgend jaar de nieuwe atletiekbaan van de Roosendaalse club. Op de prestatieloop was Marjan de Wild vijfde vrouw in 26.51. In dat veld eindigde Walter Dekkers op een 39e plaats in 38.22.

Dan de crossduathlon van Etten-Leur. Ook daar voor het eerst in jaren geen Gastelaren. We nemen nog wel de 13e plaats van Henny Rovers mee in de recreantenserie in een tijd van 1.03.41. Partner Annette de Bot liep de lange afstand en snelde naar een vierde plaats bij de dames 40 in een tijd van 2.05.23 uur. In de zwembaden blijft Coen de Bruijn de titels en overwinningen aaneen rijgen. Wessel Heijnemans startte na twee weken ziek geweest weer op de 100 wissel tijdens het miniorencircuit van Roosendaal. Hij brak zijn pr en haalde brons.