Gastelse atleten onderweg (400)

Het negende jaar van deze rubriek is ingegaan. Meteen ook de vierhonderdste aflevering. Hardlopers konden op oudjaarsdag nog terecht in de grote Sylvestercross van Soest om de dag erop weer de keuze te maken uit een veelvoud aan Nieuwjaarslopen. Eigenlijk gaat er geen dag meer voorbij of je kunt niet ergens in Nederland in wedstrijdverband hardlopen. Voor triathlons is het seizoen beperkter, maar met de zwemloop van Vlissingen op 17 januari gaat ook een nieuw – boeiend – seizoen van combinatiesporten van start.

Vooralsnog zitten veel atleten nog middenin het cross-seizoen. In dat geval is de Pagnevaartcross traditiegetrouw de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Zondag was het bosrijke parcours in de bossen nabij Bosschenhoofd weer uitgezet voor zowel ervaren atleten als degene met goede voornemens. Het was voor de AVO-organisatoren nog niet eenvoudig om de cross te laten doorgang. Het winterweer in combinatie met sneeuwval, wind en regen zorgde voor veel omgevallen of afgebroken takken over het parcours. Er moest hard worden gewerkt om de route daar van vrij te maken. Zondag konden de starts gewoon doorgaan. Het resulteerde in podiumplaatsen voor Brent, Sabina, Wendy en Ad. Opvallend van de laatste is dat hij het niet opnam tegen zijn leeftijdsgenoten, maar gewoon tussen de senioren de derde van het hele veld werd. De stijgende lijn, die Ad Verheijen deze winter heeft ingezet gaat dus nog steeds door. Naast de uit de uitslagen opgepikte Gastelse atleten waren er op de recreantencross (waarvan geen uitslag is opgemaakt) nog zeker 30 Gastelse deelnemers. Voorin eindigde in elk geval Monique Rijsdijk op die afstand. Veerke-mannen Paul Romme en Corné Kriesels deden het ook goed.

Mini-pupillen: 3.Brent Knobel 3.35; A-pupillen: 23.Rikke Knobel 7.31; D-junioren: 8.Roan Knobel 8.50; 9.Reno Linders 9.30; C-junioren: 7.Demi Buiks 9.11; B-junioren: 4.Felicia Linders 12.58; 6.Mirte Kriesels 16.00; A-junioren: 2.Sabina Moerings 25.36; D-junioren: 8.Karin van Peer 32.06; 9.Marieke van Peer 32.44; D35: 3.Wendy Deijkers 27.00; 5.Marga de Rooij 29.22; D45: 9.Mien Ossenblok 35.56; B-junioren: 4.Max Donkersloot 16.00; H45: 4.Johan van Opstal 33.51; 12.Adrie van Bavel 43.50; Senioren: 3.Ad Verheijen 35.21; H35: 4.Roel van Nes 38.00.

In de Baronie jeugdveldrit van Breda werd Moreno Tak vijftiende en Stan van den Bergh zestiende. Tijd om veel terug te blikken op 2014 is er niet. Toch nog wel vermelden dat één van de snelste Gastelaren op de fiets Corné Hagenaars kan terugkijken op een zeer geslaagd seizoen met als hoogtepunt de winst in de kermiskoers van Roosendaal, maar dat tot dusverre onvermeld is gebleven zijn avontuur in Japan. Daar is veel getraind en ervaring op gedaan. Dat de 208 kilometer lange Tour de Okinawa voor de jonge coureur nog iets te veel van het goede was doet daar niets aan af. Een wedstrijd en trainingsstage mogen doen in het land van de Rijzende Zon is al een belevenis op zich. En ongetwijfeld zal Corné tijdens de trio-triathlon op 27 juni weer graag zijn krachten meten met de snelheidsduivels op twee wielen.

Tot slot 't Veerke. De aandacht voor de nieuwjaarsduik met veertien deelnemers en een vooruitblik op het tv-programma Rennen voor Twee was groot in de media de afgelopen weken. Maar eerst kijkt de organisatie naar 24 januari, drie weken voor carnaval oftewel: de vijfde pop- en sportquiz. Er zijn in 't Hart van Gastel nog vier tafels voor teams beschikbaar.