Gastelse atleten onderweg (401)

OUD GASTEL – De sportverkiezingen in Halderberge gaan helaas niet door. Afgemeten aan de vele prestaties onder de Gastelse atleten ten onrechte overigens. Het zijn de hoogtijdagen in de bossen deze maand. De Nederlandse kampioenschappen veldloop in Kerkrade, de Nederlandse kampioenschappen veldrijden

Om bij de atleten te beginnen. Het NK leverde Mels Lambregts een negende plaats op. Beste regioman bij de senioren was oud-Pekkercross winnaar Mike Teekens op een 21e plaats. In de Zeeuwse Delta-cross kwam Adrie van Bavel op de 11,2 kilometer topt een tijd van 1.19.02 uur. De week daarvoor kwam hij ten val in de Pagnevaartcross.

's Lands beste veldrijders waren iets noordelijker bijeen, in Veldhoven, voor hun titelstrijd. Bij de beloftes tot 17 jaar kwam Tim Bierkens tot een 36e plaats, netjes in de middenmoot. Op de regionale veldritkampioenschappen was Tim eerder dit seizoen 13e geworden. Bij de beloftes was oud-jeugdtriathlonwinnaar Stan Godrie uit Zundert goed voor de nationale titel. Hij is na zijn overstap op het wielrennen al langer een gerespecteerd veldrijder. Voor de jeugdgroepen was het NK niet ver uit de buurt in het Oostbrabantse Bladel/Hapert. Moreno Tak deed een verwoede poging zich met de besten in het veld te meten. Hij kwam uit op een 28e plaats. Stan van den Bergh mag zich na zaterdag de nummer 35 van Nederland noemen in het veldrijden.

In de jeugdveldrit van de Warande een week eerder was Moreno Tak nog dertiende. Stan van den Bergh kwam als achttiende over de streep. Ook een week eerder was de klassieker in Egmond aan Zee. Voor de echte liefhebbers kon er zelfs op zaterdag meegedaan worden aan de strandrace en op zondag de halve marathon. Annette de Bot draaide daar haar hand niet voor om. Ze werd 17e bij de dames 45 op de halve in een tijd van 1.51.00 en daags tevoren een 31e plaats op de mountainbike-tocht langs de zeer smalle kuststrook. Over de 36 kilometer deed ze 2.07.41 uur. Het resulteerde in een 25e plaats in het combiklassement ATB-hardlopen met een totaaltijd van 3.58.41 uur.

Koen

De zwemloop in Vlissingen keerde na jaren van afwezigheid weer terug op de kalender. Vooral de Belgen hadden daar lucht van gekregen, want zij pakten de grote prijzen mee. Gastelaren begonnen nog aarzelend aan het ongetwijfeld weer lange en zware duursportseizoen. Alleen Koen van Elteren zwom de kilometer in het binnenbad en legde buiten in de Walcherse polders tien kilometer af. Hij werd er tiende mee in 1.01.49 uur.

Jelmer Pluijgers deed mee aan de Gewestelijke schaatskampioenschappen op de baan in Breda. Hij legde de 500 meter af in een persoonlijk record van 44,38 en later in 44,60. Het leverde hem een prima zesde plaats op in de totaalstand. Vervolgens scoorde Jelmer de twaalfde tijd op de 1000 meter in 1.33,50 minuten.

In het zwembad deed Wessel Heijnemans goede zaken met vijf persoonlijke records en klasseringen in de top tien. Vierde werd hij op de schoolslag.

Komende weekeinde zijn de Wereldbekerfinale veldrijden in Hoogerheide, de Thor-cross in Roosendaal en de Crossduathlon in Etten-Leur. Voor 't Veerke geldt de zaterdagavond als belangrijkste afspraak: de 5e Pop- en sportquiz in 't Hart van Gastel. Aanvang 20.00 uur. Een recordaantal van 35 teams doet mee. Zij krijgen 120 vragen over popmuziek en sport tussen 1960 en nu voorgeschoteld. Publiek is welkom om mee te kwissen. De winnaar ontvangt de Veerke-bokaal.