Gastelse atleten onderweg (380)

Voor triatleten is de tweede seizoenshelft begonnen. Koen van Elteren is trouwens door blijven trainen, want hij wilde beslagen ten ijs komen op de halve triathlon van Leiderdorp, die na een jaartje afwezigheid (wegens werkzaamheden aan de A4!) weer door ging. Koen kwam zondagmorgen als elfde uit het water, handhaafde zich bij de beste 25 na het fietsen en verloor bij het lopen nog een paar plaatsen. Het resulteerde in een 36e plaats bij de mannen in 4.58.42 uur. Ook teammaatje Ed Arbman deed mee. Bij Ed werkt het net andersom: hij start langzaam in het water en komt op de andere onderdelen opzetten. De man van Beka finishte in 5.11.18.

Koen

Andere Toga-atleten trokken de grens over. In de Hoekse triathlon van Lommel werd Mark van Rijsbergen 88e senior in 2.36.17 na een prima fietsnummer. Vriend en teammaat Mark van den Bergh had een zware dag op alle drie de onderdelen. Hij werd 99e juist voor voormalig toptriatleet Joris Sels, die nu vooral druk is met commerciële triathlonactiviteiten. De tweede Mark deed over de kwartafstand 2.43.19 uur en dat had – naar eigen zeggen – beter gemoeten.

Gerbert van den Biggelaar was zaterdag op de Sterke Peer-triathlon van Wuustwezel. Het sfeervolle evenement, waarbij veel triatleten verkleed over de finish komen, was dit jaar iets serieuzer. Het open Belgisch kampioenschap sprint werd ook in de stad van Marc Herremans gehouden. Gerbert kwam in die serie uit met alle top-Belgen en dat leverde hem een 26e plaats op in 1.00.17 uur. Op pure snelheid werd Gerbert geklopt, maar de vorm voor de volgende Eredivisie-wedstrijd in Veenendaal is groeiende.

De wielrenners blijven druk hun rondjes rond de kerk draaien. Kort na de Draai volgde de wielerronde van Zundert, de herdenkingsprijs Marc Siemons. Daar zette Corné Hagenaars de stijgende lijn voort, nu met een twaalfde plaats. Bij de nieuwelingen spurtte Tim Bierkens al naar een vierde plaats, zondag in Zevenbergen werd hij zestiende om vervolgens ook nog in Heestert 49e te worden. De BWF-koers in Oosterhout werd gewonnen door ex-Gastelaar Pieter Mies.

 

Niet onvermeld mag blijven de topprestaties van de 80 triatleetjes van de jeugdtriathlon. Kirsten Balemans voorop. Zij deed voor de tiende keer mee en won bijna alle keren haar groep. Een taart was haar beloning. Bij de jongens in de hoogste groep won specialist Max Donkersloot in een nieuw record, maar alle eindtijden waren sneller vanwege het nieuwe parcours. Jarno Pluijgers en Roos Englebert wonnen de serie van groep 8, waarin Roos' broer Janne jammerlijk ten val kwam bij het fietsen. Koen Lockefeir uit groep 7 vocht een fel duel uit met Moreno Tak, gewonnen door de eerste. Lotte Uitdewilligen was beste meisje. Groep 6-winnaars waren Ernson van den Bos en Enola de Jongh. Groep 5 dan met een overtuigende zege voor Owen van Aalst en Ancia van den Bos die tweede wordt tevens snelste meisje. Tom Danen en Mirthe Michielsen mochten zich winnaars noemen van groep 4 en de jongste groep 3, de debutanten zeg maar kende met Jop van Meel en Imke Bolijn ook twee prachtwinnaars. Volgend jaar weer zo'n jeugdtriathlon-feest.

Komende week pakken de hardlopers de draad weer op met de Polderloop. En 't Veerke werkt langzaam toe naar de eerste Heerlijke Avondloop op 22 november. Meer info volgt.