Gastelse atleten onderweg (379)

Voor zomersporters als triatleten en wielrenners is er weinig tijd voor zomervakantie. Met name de laatste groep teert in de maanden juli en augustus op de populariteit na de Tour. De criteria trekken dan de grote vedetten en in hun kielzog doen de amateurs, nieuwelingen enzovoorts mee. En daar spreken de Gastelse 'vedetten' een duchtig woordje mee. Zo werd Corné Hagenaars prachtig zesde in de Draai van de Kaai maandag, na eerder de Acht van Chaam als 27e te hebben volbracht. Op het NK op de weg in Ootmarsum (gelijk met de Gastelse triathlon) is Corné 52e geworden. Tussendoor ook nog 17e in Heerle, 34e op het Nk tijdrijden in Zaltbommel en zevende op de districtskampioenschappen tegen het uurwerk. Simone Rockx reed ook een actieve Draai resulterend in de 35e plaats, een paar dagen eerder was ze nog 15e in het Vlaamse Kapellen. Zus Anouk was daar drie plaatsen beter (12e), maar in Roosendaal weer drie plaatsjes achter Simone.corne hagenaars

De nieuwelingen waren ook lekker bezig. Tim Bierkens finishte zijn eerste Acht van Chaam als tiende. In de weken daarvoor werd hij in de klimkoers van Erpe-Meer negende net als in Philippine. Vier keer zat hij in de top zes: tweede in Borchtlombeek, vierde in Moerzeke en Kruiningen en zesde in Brecht. Broer Luuk behaalde daar een fraaie podiumplaats: derde. In het Vlaamse Retie en in Kruiningen was hij goed voor een zesde plaats. Dan Cliff de Peijper. Na zijn prachtige twaalfde plaats op het NK volgden onder meer een zevende plaats in Brecht, een tiende in Philippine, een elfde in Moerzeke en een veertiende in Maasdijk. Stan van den Bergh reed naar een 23e plaats op de Bob Scholte Memorial, waar Luuk Bierkens 14e werd. Mark van Wijk werd keurig 13e in Kruiningen. Moreno Tak naderde het podium (na eerder een derde plaats in Brakel) nu weer heel dicht in de jeugdronde van Achterveld. De laatste Tak-telg werd er vierde. Op het NK vond Moreno zich op een 28e plaats terug, na het uitstapje op de jeugdtriathlon volgden twee elfde plaatsen in Lage Zwaluwe en Maren-Kessel. De zegeteller bij het duo Perry en Sven Megens staat vooralsnog op één: in het verre Stadskanaal. Recentelijk volgden een tweede plaats in Kruiningen, een tweede op de tijdrit in Oosterlo en vierde in de wegwedstrijd en tenslotte derde in de Roosendaalse Volksronde.

De meerdaagse Jeugdronde van Roosendaal met ook een proef bij Suiker Unie Stampersgat leverde Annika Reuvers een derde en Bart Bus een achtste plaats op. Moreno Tak werd twintigste. De woonplaatsen van de rennertjes staan niet vermeld, dus compleet zijn we verre van. Hetzelfde geldt voor de grote Nijmeegse vierdaagse waar naar schatting dertig plaatsgenoten aan mee deden.

Sporten en vakantie houden kan natuurlijk ook. Kees Bastiaansen nam zijn tri-uitrusting mee naar het Gardameer en schreef in voor de Ledroman. Twee Nederlanders tussen 250 Italianen en Kees, die met de derde prijs aan de haal ging bij de masters 50. Zijn eindtijd: 1.25.48. Totaal goed voor de 186e plaats. Toga is dus nu al in zes landen actief geweest! Clubgenoot Kees de Bruijn koos voor de sprint van Beerse, werd er vijfde master in een tijd van 1.07.58 uur.

Hardlopen deed Adrie van Bavel in het Zeeuwse: de 10 kilometer Aemstie Run van Burgh Haamstede wordt hij 15e in 51.09.