Gastelse atleten onderweg (381)

OUD-GASTEL De hardlopers kwamen dinsdag weer in actie op de Polderloop van Hoeven, feitelijk het begin van de tweede seizoenshelft. De resultaten, voor zover beschikbaar, komen volgende week in de Gastelse Atleten. In het najaar staan naast de vertrouwde lopen zoals de Singelloop en de marathon van Etten-Leur zijn er ook nieuwe evenementen, zoals de Quick-run in Roosendaal, de Vestingloop in Willemstad en de A4-run in Steenbergen. De laatste is een beetje een kopie van de Verwer & Janssentriathlon, in die zin dat hardlopend dezelfde snelweg wordt gebruikt maar dan het hele nieuwe traject. En dan is er natuurlijk nóg een nieuwe loop: de Arvo Heerlijke Avondloop op 22 november in Oud Gastel. Het wordt het tiende evenement van 't Veerke. Begin september wordt meer duidelijk over deze loop, die gehouden wordt op de dag dat sinterklaas het dorp bezoekt. Het belooft een evenement te worden waarbij de deelnemers voor aangename verrassingen komen te staan. Niet alleen 't Veerke zal daar voor zorgdragen, ook de Gastelse Ondernemers Vereniging is bij de organisatie betrokken. Het WBLC gaat overigens op dinsdag 26 augustus weer verder met de Groot Steenbergen Loop.

De afgelopen weken waren de triatleten vooral ver over de grenzen actief. Zoals Rob Musters en vriendin Juriena de Vries. Zij trokken de Franse Alpen in, waar een aantal echte klimtriathlons worden gehouden. Alpe d'Huez is niet alleen vermaard in de Tour de France, de triathlon geniet ook grote faam. Eerder deed Annette de Bot er al eens mee. Nu kwam Rob tot een veertigste plaats bij de mannen. De loodzware wedstrijd finishte hij in 2.10.57, daarmee beste Nederlander op deze afstand. Bij de vrouwen finishte Juriena als twintigste in 2.40.59 uur.

De jeugdrenners deden mee aan de Kleine Tour Steenbergen met passage door Gastel en een stop in Stampersgat. Anders dan in de Roosendaalse jeugdronde deden hier geen Gastelaartjes aan mee. Tim Bierkens reed wel een zware koers in Mere, daar werd hij elfde. De dag erop was er een podiumplaats bij de ronde van Nispen: derde. En broer Luuk had koersen in Woensdrecht (12e) en het voorprogramma van de profronde van Etten-Leur, waar de jeugdgroepen enigszins werden samen gevoegd. Moreno Tak werd tiende, Luuk Bierkens kwam als 21e binnen, Stan van den Bergh finishte 24e, Mark van Wijk werd 30e in de verregende ronde. In het Belgische Heusden reden de zusjes Rockx: Anouk werd 24e, Simone 58e. In Sint Gillis-Waas was Simone 33e en in Etten-Leur 24e. Dan nog de kermisronde van Woensdrecht, waar de tandem Perry en Sven Megens naar een vierde plaats knalden en Stan van den Bergh dertiende werd. Enkele plaatsgenoten deden ook nog mee aan de Rijzende Weg Challenge voor het goede doel zo vaak mogelijk de steile klim in Woensdrecht op. Over pittig fietsen gesproken. Het Stampersgatse wielercomité is druk doende een nieuw parcours voor de veldrit van 19 oktober te zoeken en komt waarschijnlijk bij Gastel Sfeer uit.

De triatleten zijn komend weekend in Veenendaal, de Toga-groep gaat weer clubkampioenschappen houden en de finale van de 2e Divisie is op 14 september in het weekeinde waarin vrijwel elke Nederlandse triatleet in Almere in actie komt.