Gastelse atleten onderweg (378)

OUD GASTEL De triatleten hadden afgelopen weekeinde keuze te over: het NK halve in Didam, de klassieker in Holten en de Ironman Frankfurt. Maar de Gastelse triatleten namen na het hoogtepunt van het seizoen in eigen dorp een weekje rust. Zo niet de wielrenners. Renee Horians bijvoorbeeld, die in de trio-triathlon voor het eerst sneller was dan Henny Rovers, reed een tijdrit in Waarde. Hij won 'm met een gemiddelde snelheid van 45,5 kilometer per uur! Een dag later werd hij 23e in het avondcriterium van Kloosterzande. De nieuwelingen reden in het Belgische Moerzeke voor een koers over 64 kilometer. Tim Bierkens zat prachtig in de kopgroep en werd vierde, Cliff de Peijper stopte in de achtervolgende groep af en eindigde elfde. In de zware klimmerskoers van Ulestraten werd Tim een dag later 20e en broer Luuk reed er naar een keurige 18e plaats. Een week eerder zaten ze nog in Kruiningen met Luuk zesde en Tim vierde. In Breda reed Luuk dan nog naar een 14e plaats.

Voor lopers was er niet veel meer te doen. De Chaamloop werd bijgewoond door Adrie van Bavel, die 41e werd op de 5 kilometer in 23.11.

Het hoofdnummer op de 30e Verwer & Janssentriathlon werd een ware triomftocht voor Gastelaar en thuisfavoriet Gerbert van den Biggelaar. Hij kwam voor de verandering zelfs al met ruime voorsprong uit het water van de Roosendaalse Vliet, maakte een soepele wissel op het nieuwe terrein achter Gastel Sfeer en vergrootte vervolgens zijn voorsprong op de fiets. Pas in de laatste fietsronde kwam Chris Brands langszij. Die wist toen al wel dat hij geklopt zou worden bij het lopen. Gerbert trok er meteen weer aan en was definitief van zijn laatste tegenstander verlost. Op weg naar zijn mooiste zege in Gastel, zoals hij zelf zei want de 1/3e afstand had hij nog nooit eerder gewonnen. Zijn tweede fietstijd en vierde looptijd leverden hem de eindzege op in 2.33.40 uur. Koen van Elteren werd 36e in totaal en vijftiende senior. Een prima resultaat van de Toga-man en nog mooi binnen de drie uur: 2.59.01. Ook Jurgen Lazaroms presteerde ver boven de middenmoot. Hij werd 46e in totaal in 3.02.56 en was daarmee 19e bij de 40-plussers. De race werd bij de vrouwen – net als vorig jaar – gewonnen door Sandra Wassink. Zij klopte Cora Vlot en Juriena de Vries. De laatste, partner van Rob Musters, zette een tijd neer van 3.01.34.