Gastelse atleten onderweg (364)

OUD GASTEL – De Zomertijdloop is weer voorbij. Het was een loopfestijn dat zijn weerga niet kent. Gestart om klokslag zeven uur zetten bijna 250 hardlopers (waarvan 80 procent uit Gastel!) aan voor de vier of acht kilometer afstand. Het was een genot om de massale groep voorbij te zien trekken. Het is in dat opzicht wat jammer dat de groep niet wat langer compact blijft, maar tegelijkertijd is het ook ondoenlijk geworden zo'n menigte bij elkaar te houden. Geen uitslagen, dat zijn we immers gewend bij dit recreatieve evenement. Enkel de laatste finishers worden geeerd met de rode lantaarn van 't Veerke. Dit keer gingen de lantaarns naar Jeanne Verstraten op de vier en Ilona Aarssen op de acht waren de uiteindelijke 'winnaars' van deze zwoele lente avond, die de zomer echt aankondigde. Veel publiek langs de kant en bij de finishlijn, die dit keer getrokken was voor het terras van de Sfeerschuur. Daar bleven de lopers nog tot laat in de avond hangen om vervolgens binnen de Summertime-party van deelnemer/deejay Robert Rijsdijk mee te maken.

Roel van Nes deed niet mee. Hij heeft de smaak van de baanwedstrijden te pakken. Na zijn vierde plaats op het NK liep hij zaterdag een 5 kilometer bij AV Passaat in Barendrecht. Roel won de wedstrijd in een tijd van 16.24,13, een tijd die nog maar zelden gelopen is door een Gastelse atleet. Roel schakelt nu makkelijk van het snelle werk op de langere afstanden en is de grote favoriet voor de Gastelse stratenlooptitel bij de Vlietloop op 26 april. Een titel, die de AVS-atleet niet eerder veroverde. Een voorproefje beleefde hij zondag op de 10 kilometer van Halsteren waar hij de snelste M35 was in een snelle 34.24. Uitslag 10 van Halsteren: M35: 1.Roel van Nes 34.24; 8.Robert Kempenaars 39.21; H45: 3.Ad Verheijen 35.07; 14.Ger Haverkamp 38.11; 33.Mark van Merrienboer 44.55; D35: 3.Wendy Deijkers 45.19; 7.Ingeborg de Jong 49.25; D55: 5.Mien Ossenblok 53.48; Prestatieloop: 2.Maaike van Merrienboer  26.55; 10 km.: 23.Piet Danen 46.44. 60.Chantal Nuiten 56.51. In de Parelloop van Brunssum mocht Naima Bosman met de internationale vedettes mee doen. Ze finishte als 3e D35 in een razendsnelle 37.42 op de tien, een persoonlijk record. In de 10 van Bru oftewel Bruinisse finishte Adrie van Bavel op een nette derde plaats in 20.37 op de 5 kilometer.

Renee Horians fietste naar een 33e plaats in Rijsbergen, Cliff de Peijper werd fraai 27e in de eerste nieuwelingenklassieker van het seizoen in Lierop. In totaal deden 170 renners mee. In de ronde van Steenbergen werd Luuk Bierkens 14e, broer Tim reed naar de 40e plaats in Beveren na een valpartij en een achtste in Oploo. Renee Horians werd twaalfde in de sterke Sint Jozef klassieker nota bene vier dagen na zijn sterke Zomertijdloop. De tandem Perry en Sven Megens is het seizoen begonnen met een derde plaats in de koers van Nieuwdorp. In Antwerpen zwom Coen de Bruijn zich verder naar de (inter-)nationale top op de Flanders Cup. April is naast de Vlietloop op de 26e  april ook de maand van de Gastelse wielerronde, te verrijden aanstaande zondag.