OUD GASTEL – Alle ogen zijn gericht op de eerste buitenactiviteit van 't Veerke, de vijfde Zomertijdloop. Vanavond, 2 april, als het merkbaar langer licht blijft, gaan de hardlopers, trimmers, recreanten en misschien wel wandelaars van start op de Markt. In café 't Hart van Gastel is de inschrijftafel vanaf 18.00 uur geopend. Een uur later als de Laurentiustoren (in de steigers) zeven keer slaat, gaan we los. De Zomertijdloop kent voor het eerst twee afstanden, dit om de trimloop nog laagdrempeliger te maken. De oude route over een afstand van 8 kilometer gaat via Dorpsstraat, Rijpersweg, Dennis Leestraat, J.F. Vlekkeplein, Gastelsedijk West en zo tot Gastel Sfeer. De nieuwe, korte route voert tot aan de Rijpersweg en daar linksaf Karolinastraat rechtdoor Cuypersbos en zo Rolleweg en Gastelsedijk West tot hetzelfde eindpunt. Tussen 19.30 en 20.30 uur worden alle finishers verwacht, al blijven de lopersgroepen onderweg zo lang mogelijk bij elkaar. Als iedereen binnen is, de vaantjes uitgereikt, gaat in de Sfeerschuur de Summertime-party van start met dit jaar deejay Robert. Lopers en supporters kunnen daar de beentjes nog eens strekken op de dansvloer. De afgelopen weken is door de Gastelse atleten het parcours al menigmaal verkend. In het weekend waren er bovendien geen regionale wedstrijden of het moet de Tijdloop van Thor geweest zijn, een nieuw evenement beetje naar het idee van 't Veerke. Maar daar waren geen Gastelse atleten present, wel scholieren van JTC, Norbertus en Gertrudis in training voor de 4 Engelse Mijl van Roosendaal en misschien ook wel voor de Vlietloop.zomertijdloop arvo

 

Roel van Nes heeft de smaak van de baanwedstrijden te pakken. Na zijn vierde plaats op het NK liep hij zaterdag een 5 kilometer bij AV Passaat in Barendrecht. Roel won de wedstrijd in een tijd van 16.24,13, een tijd die nog maar zelden gelopen is door een Gastelse atleet. Roel schakelt nu makkelijk van het snelle werk op de langere afstanden en is de grote favoriet voor de Gastelse stratenlooptitel bij de Vlietloop op 26 april. Een titel, die de AVS-atleet niet eerder veroverde.

Renee Horians fietste naar een 33e plaats in Rijsbergen, Cliff de Peijper werd fraai 27e in de eerste nieuwelingenklassieker van het seizoen in Lierop. In totaal deden 170 renners mee. In Antwerpen zwom Coen de Bruijn zich verder naar de (inter-)nationale top op de Flanders Cup. Volgende week meer daarover. Behalve Zomertijd- en Vlietloop is april natuurlijk ook de maand van de Gastelse wielerronde, te verrijden op 13 april.