Rob Musters negende in Wuustwezel

OUD GASTEL – Een van de meest sfeervolle triathlons in de regio is de Sterke Peer triathlon in Wuustwezel. Mensen verkleed over de finish als hommage aan Sterke Peer, een stoere krachtpatser uit het dorp van begin vorige eeuw. Rob Musters wilde dat wel eens meemaken. Nederlanders zijn vreemd genoeg nog niet zo vaak gesignaleerd op dit echt Vlaamse volksfeestje bij Marc Herremans, beroemd triatleet die na een valpartij in een rolstoel belandde. Herremans organiseert het evenement mede. Hij was in zijn valide periode een keer deelnemer in Oud Gastel, later werd hij zesde op Hawaii en won bij de paratriatleten de grootste triathlon ter wereld zelfs. Terug naar Rob, die de snelste looptijd realiseerde in Wuustwezel en ook bij het zwemmen als derde aan de kant kwam. Na de wissel dacht Rob er goed aan te doen bij het achtervolgende groepje aan te sluiten, maar daar miste hij eigenlijk de aansluiting voor het brons. Stayeren was toegestaan, zodat de Belgen de Gastelaar aardig in de tang namen. Hij besloot zich te sparen voor het looponderdeel. Dat pakte goed uit. Met 14.44 over 4,7 kilometer lopen zette Rob de snelste looptijd neer. In totaal werd hij negende.

 

In Lonneker bij Enschede ging de Twentse Triathlon Tour maandag van start. Gerbert van den Biggelaar besloot het eens in die hoek te gaan zoeken. Hij reed de proloog, een tijdrit over 8,2 kilometer in 11.16 minuten. Dat bleek goed voor een vierde plaats op acht tellen van de snelste fietser. Later deze week volgen nog een aquathlon, een run-bike-run en de afsluitende triathlon van Oldenzaal. Daarna wordt het eindklassement opgemaakt.

In Lommel deed Annette de Bot mee aan de kwart triathlon. Ze werd in 2.33.52 uur derde veterane. Van eerder deze zomer hebben we niet zo veel meer meegekregen van de wandelaars in Nijmegen of Vilt. Bekend is dat in Nijmegen in elk geval meegedaan hebben: Toos Plompen uit Stampersgat en Gastelaren Fons Tak, Janus Oerlemans, Nico Saarloos en de familie Van der Straten. Mochten er meer wandelaars zijn, die de vierdaagse hebben volbracht dan komen zij in een volgende rubriek.

Komende week is de Polderloop in Hoeven en daarmee begint ook in deze regio het stratenloopseizoen weer. De triatleten maken zich op voor het NK kwart in Veenendaal en de Holland Triathlon in Almere, waar Veerke-secretaris Wim van den Broek voor de 25e keer de microfoon hanteert.