Gastelse atleten onderweg (268)

Het voorbije sportweekeinde begon vrijdag al in Gastel Sfeer met de eerste virtuele rolleravond van de gloednieuwe WielerToerclub/PBS Oud Gastel. De twintigkoppige club van toerfietsers gaat er serieus tegenaan in het eerste seizoen. Om de benen alvast los te trappen mocht iedereen in het sfeervolle schaats- en triathloncafé mee doen op de Tacx-rollerbanken. Dit keer stond op het scherm de wielerbaan geprojecteerd en mocht iedereen zo hard mogelijk 1 kilometer op de baan afleggen. Dat deden Gerbert van den Biggelaar en Rob Musters zo rond de 1.12 minuut. De meeste toerclubleden lieten zich niet onbetuigd, maar uit het publiek deden ook Jos, Jeroen, Ronnie en namens ’t Veerke Corné (goed voor een derde plaats) en Wim mee. Een goed initiatief. We hopen de meeste fietsers van deze bloeiende vereniging in actie te zien op de trio-triathlon onderdeel fietsen. De opbrengst van de verloting ging naar het KWF. Veel renners rijden óf Alpe d’Huzes óf de Mont Ventoux.

Nog even terug naar de Nederlandse titel van duatlete Annette de Bot. Ze merkte later deze week op dat het wel haar tweede kampioenschap betrof. In 2010 was ze in Etten-Leur ook al de beste crossduatlete van het land. De titel in Almere kwam onverwacht, want ze had kort na elkaar een flinke verkoudheid en een hamstring opgelopen. De basisconditie was echter goed en het zeer uitdagende fietsparcours met lange trap, balkjes en stevige heuvel op haar lijf geschreven.

Rob Musters vertrok vrijdagavond bijtijds na de rollerwedstrijden, want hij moest zaterdag al weer in alle vroegte naar de Pannekoekenloop in Burgh-Haamstede. Het ging hem op het zware duinparcours goed af: snelste senior en vierde in totaal op de 15 kilometer: 59.43 minuten. De AVO-atleet heeft zijn draai in de Zeeuwse wedstrijden gevonden in de aanloop naar de eerste zwemloop aanstaand weekend in Bergen op Zoom. Adrie van Bavel was de tweede Gastelaar aan het vertrek. Hij finishte in zijn groep als 86e in 1.35.26 uur. In de vorige aflevering stond de naam van Rikke Knobel als 4e bij DJA-cross niet vermeld.

Het grootste loopevenement was afgelopen weekend de City-Pier-Cityloop in Den Haag. Tussen de massa loopt Moniek Oomen naar 2.07.06 (382e) en Jan Ernest naar 2.10.21 (52e M65).

De wielrenners dan. In Breda begon de voorjaarscompetitie voor de jeugd met een 8e plaats voor Luuk Bierkens, een zevende voor broer Tim en een 14e voor Moreno Tak. Een week later was de jeugd verenigd in Sint Willebrord. Cliff de Peijper finishte daar achtste, Max Donkersloot (ook op de rollerwedstrijden) 16e en Moreno Tak boekte al tien plaatsen winst: vierde. Bovendien fungeerde zijn zusje als ronde-miss. De Stampersgatse wielerfamilie Bierkens ging naar Spijkenisse en kwam met twee derde plaatsen terug: Luuk en Tim stonden haalden allebei brons op.

Aan het echte werk ruiken inmiddels de Gastelse renners in hogere regionen. Zoals Corné Hagenaars, zondag in de Dorpenomloop van Rucphen. Een echte klassieker van 149 kilometer en dat met 45 kilometer gemiddeld. Corné klampte aan waar hij kon, maar moet voor zulke afstanden nog wel even omschakelen als eerstejaars. Hij arriveerde als 139e op 1.19 van de winnaar. Pal achter hem finishte Stephan Schumacher, de voormalig winnaar van Amstel Gold Race en gele truidrager in de Tour! Tenslotte Anouk Rockx, aangesloten bij de Belgische Sengers formatie. Ze werd 32e in de Flèche Wanzoise en zaterdag 71e in de Ronde van Drenthe om de Novilon Eurocup. Zus Simone was 29e in Klein Sinaai.