Gastelse atleten onderweg (271)

De Zomertijdloop trok een overweldigend aantal deelnemers. Langs alle kanten van de Markt stroomden de atleten toe. Stipt om 19.30 uur vertrokken bij ’t Hart van Gastel 146 vrolijk gestemde hardlopers voor het tweede Veerke-evenement van 2012: een verdubbeling van vorig jaar. De winnaar van dit oergezellige evenement was niet Rob Musters, Bernard Heshof of Christian van Caam die gedrieën als eersten de 8 kilometer aflegden, nee het was Ann Smout die als 149e de rij sloot en de rode lantaarn in ontvangst nam. Daartussen een recordaantal Gastelse dames.

IMG_5350

In willekeurige volgorde, want het is immers geen wedstrijd: Maartje van de Lindeloof, Lisette de Bruijn, Ingeborg de Jong, Rina Doomen, Babette Haast, Helma Borlijn, Petra Rockx, Anja Thijssen, Inge Verheyen, Birgit Vinke, Richelle van Helten, Amy Bol, Linda Hoogstraten, Anneke Maanders, Sandra Geleijns, Marion Verstraten, Kitty Jongeneelen, Isabella Nuiten, Corina Kriesels, Mirelle van As-Hamers, Marga de Rooij, Wendy van de Veeken, Ineke Schijvenaars, Birgit Nieuwdorp, Chantal van Elven, Brigitte Lockefeir, Miranda van der Aarssen, Moniek Oomen, Corien Bos, Lian van Hal, Wilma Potters, Carina Kerstens, Carla Nijenhuis, Jeanette van de Broek, Cathy Maat, Corry de Wit, Kim van der Heijden, Gerda Damen, Jeanne Verstraten, Monique Rijsdijk, Ineke Bol, Diana Frik en Carry Bolmer

En verder Kees van der Straten, Sjors van de Lindeloof, Rick Bol, Ad Verheijen, Mark van de Bergh, Daan van Lier, Michel van der Weegen, Pieter Egelmeers, Ger Haverkamp, Adrie van Bavel, Rien Buurstee, Jan Moerings, John Bierkens, Niels de Bruijn, Koen van Elteren, Jurgen Lazaroms, Paul Musters, Mark van Merrienboer, Mark van Rijsbergen, Ger Akkermans, Oswald de Bruijn, Will Buckens, Robert Rijsdijk, Eric Bol, John van Dam, Piet van den Bosch, Laurens Verhulst, Merijn Verhulst, Alex Maanders, Joël Dekkers, Wouter van Leengoed, George Knobel, Richard Wierikx, Hans Berkhout, Kees Bastiaansen, Adrie Takx, Ron Wierikx, Adri Nieuwdorp, Richard van Baal, Nicky Lankhuijzen, Tim Trouillard, Ad Verstraten, Eric van Dijke, Herman Heijstek, Toine Damen, Wim van Oosterhout, Ton Jacobs en Rien van Dongen. Stampersgat liet zich ook niet onbetuigd: Corien Nelen, Ingrid Zijlmans, Lydia Broos, Anouk Ernest, Mariska Kokke-Voet, Corina van Nijnatten, Armanda en Peter Vergouwen, Teun Schetters en Paul Knook waren van de partij. In totaal 104 atleten voor deze rubriek, nooit eerder vertoond. En girlpower met liefst 50 dames uit eigen dorpen!

Natuurlijk gebeurde er nog meer. Atleten als Christian van Caam reden de Toertochtklassieker Ronde van Vlaanderen. Henny Rovers behaalde zijn eerste seizoenszege in Schijf bij de 50-plussers met Dré Klep op een achtste plaats. In de Ronde van Steenbergen reden Tim en Luuk Bierkens op het nieuwe parcours naar respectievelijk een vierde en achtste plaats. Zwemgoud was er voor Roos en Janne Englebert in De Stok.

Zondag kwamen de wedstrijdatleten in actie op de tweede WBLC-loop: de 10 kilometer van Halsteren. Rob Musters liep er een ijzersterke race en is meteen favoriet voor de Gastelse Vlietlooptitel. Liefst 1.20 minuut haalde hij van zijn pr af, de derde Gastelse tijd ooit op de tien. Spannend wordt de Vlietloop sowieso, want Ad, Bernard en Roel zaten elkaar ook weer op de hielen. Ook (dikke) pr’s voor Anne, Maartje, Ad en Adrie op de vijf. En vier Halsterse podiumplaatsen. Uitslagen: 4.Rob Musters 33.31, M35: 3.Bernard Heshof 34.36, 4.Roel van Nes 35.06, M45: 3.Ad Verheijen 34.25. Dames: 3.Anne van Alphen 43.38, 5.Maartje van de Lindeloof 46.06, V55: 3.Mien Ossenblok 53.44. 5 km: 9.Adrie van Bavel 21.45.