Gastelse atleten onderweg (266)

Normaal is de Achilles-cross in Etten-Leur de afsluiting van het seizoen. Vanwege de sneeuw volgt komend weekeinde nog de uitgestelde cross bij DJA Zundert. In de bossen van de Kogelvanger onder Etten-Leur was Roel van Nes op dreef. Hij won bij de mannen-35 met vijftien seconden voorsprong de overigens chaotische cross, waar deelnemers rondjes te weinig of verkeerd liepen. Ad Verheijen was tweede, ook voor hem zijn beste cross-prestatie deze winter. De uitslagen van – al weer de – 42e Achillescross: M35: 9500 meter: 1.Roel van Nes 37.18, M45 8300 meter: 2.Ad Verheijen, dames 6000 meter: 4.Anne van Alphen 28.48, 6.Maartje van de Lindeloof 32.07. Bij de junioren nog een derde plaats voor Rik Palings, die samen met Mels Lambregts (beiden uit ‘Gastelse ouders, woonachtig in Roosendaal) een druk programma achter de rug heeft. Na het EK clubs in Spanje volgde het NK indoor atletiek in Apeldoorn en nu dus de Achilles-cross.

roos

Een week na carnaval mogen de pondjes er weer afvliegen. Voor goed getrainde atleten is dat niet nodig natuurlijk. De jongste zwemgeneratie was bijeen in het bad van Leiden voor de Speedo Jaargang Finale oftewel het Nederlands kampioenschap ‘minioren’. Tussen al dat geweld mocht Roos Englebert haar debuut maken. Dat deed ze met een voortreffelijke negende plaats op de 50 meter vlinderslag in 40,78 een dik pr en clubrecord. Op de 100 meter vrije slag tikte Roos als twaalfde aan in 1.20,34. Ook dit was een nieuw persoonlijk record. Op zondag, de tweede dag van de kampioenschappen deed de negenjarige Gastelse zwemster haar best op de 100 meter wisselslag. Het resulteerde in een tiende plaats met wederom een dik pr: 1.30,13 minuten.

Het wielerseizoen is nu echt begonnen. In onze streek bijt de klassieker De Houtse Linies het spits af. Corné Hagenaars reed een aanvallende koers, steeds van voren en zijn werk voor zijn teammaats goed verrichtend. Jammer van de lekke band in de slotfase van de koers, waardoor Corné niet meer in de massasprint kon meestrijden. Op een minuut of zes van de winnaar kwam de Vacansoleil-coureur als 51e over de streep. Het seizoen was voor hem overigens al in Frankrijk begonnen. In de Ronde van Carnigou werd hij eveneens 51e en in de Boucles Catalones finishte Corné als 73e. In de BWF-trainingsrit in Breda finishte René Horians als 39e.

Toch nog een trimloop met carnaval, nota bene in Bergen op Zoom/Krabbegat. Daar was de maandelijkse Kievitloop, die trouwens nog 160 atleten trok. Adrie van Bavel was er een van. Hij deed de 15 kilometer voor de verandering en eindigde als 25e in 1.19.30 uur. Een week later was Adrie al weer in Oostkapelle te vinden voor de 45e Massaloop. Geen massaal evenement overigens. De Gastelse atleet deed mee aan de 7,9 kilometer en werd 27e in 44.33.

In Waalwijk deden moeder Annette de Bot en dochter Rosanne Akkermans als team mee aan de crossduathlon. Ze finishten als zevende in een tijd van 2.11.10 uur op de 8 kilometer lopen, 20 kilometer mountainbiken en 4 kilometer lopen.

Buiten de DJA-cross is zaterdag een MTB-tocht van de Kaaimannen door Roosendaal vanaf de Eratozaal ten bate van Colsensation. Op 13 maart is de oprichtingsvergadering van de Vliettochtorganisatie in Gastel Sfeer. Iedere schaatsliefhebber is daarvoor uitgenodigd. Aanvang 20.00 uur.