Gastelse atleten onderweg (258)

In de eerste plaats wenst ’t Veerke natuurlijk alle lezers van deze rubriek, alle deelnemers en vrijwilligers aan onze evenementen, alle sponsors en alle toeschouwers een prachtig en vooral sportief 2012 toe.

 

Precies vijf jaar draait de rubriek Gastelse Atleten Onderweg. En wekelijks zijn Gastelaren en Stampersgatters inderdaad onderweg voor wedstrijden waar dan ook. Ook tijdens de feestdagen. Na de Pekkercross is het altijd de beurt aan de Kerstcross in Sprundel, met 47 edities de oudste in zijn soort. Omkleden in de schapenstal aan de Noodstraat bij de tweede Vlietloop-winnaar Ad de Rooy. De plannen waren dit jaar nog niet uit te voeren, maar voor 2012 slaan ’t Veerke en de Kerstcross de handen ineen voor een combinatieklassement. Dat zal vooral de Pekkercross goed doen, want het aantal deelnemers in Sprundel bedroeg 184, toch tachtig meer dan in Gastel.

Gerbert van den Biggelaar zou in zo’n klassement nu al goede zaken gedaan hebben. Na zijn tweede plaats op de Pekkercross werd hij nu derde. Een superprestatie leverde ’trimmer’ Maarten de Vugt door tussen de wedstrijdatleten brutaal vijfde te worden. Een vierde plaats was er voor master Johan van Opstal in de cross die bij de mannen voor het laatst in 1990 door een Gastelaar werd gewonnen namelijk Frans Reuvers. Bij de dames is dat nog niet zo gek lang geleden: Celine de Wild – deze winter vooral op de ATB actief – schitterde in de vorige twee Kerstcrossen. Als het om de toekomst gaat is misschien Mitchel Jonkers wel in staat om aansluiting te krijgen. Hij werd, net als in de Pekkercross, netjes tweede. Het was een natte ondergrond, maar met 7 graden aangename wedstrijd waar liefst acht parcoursrecords werden gebroken. De uitslagen van de 47e Kerstcross Sprundel: 8 kilometer: 3.Gerbert van den Biggelaar (AVO) 29.09, 5.Maarten de Vugt 31.34, M45: 4.Johan van Opstal (AVO) 31.26, 25.Adrie van Bavel 41.42, Jeugd 2050 meter: 2.Mitchel Jonkers 7.18.

Hert zijn de weken van de grote veldritten. Aanstaand weekeinde het Nederlands kampioenschap in Huijbergen, daarna de wereldbeker in Hoogerheide. En vorige week de grote Azencross in Loenhout, altijd een van de sterkst bezette cyclocrossen ter wereld. Gastelaar Jurgen Bartelen mocht er tussen staan en eindigde als nieuweling mooi in de middenmoot op een 38e plaats. De weg naar de top is lang en zwaar, maar Jurgen verstaat de kunst van het veldrijden wel.

De kunst van aandacht vestigen op evenementen van ’t Veerke verstaan voorzitter Frank Hopstaken en bestuurslid technische zaken Corné Kriesels. De Nieuwjaarsduik bestond nog niet in Oud Gastel maar in samenwerking met Gastel Sfeer, uitspanning aan de Roosendaalse Vliet is een nieuwe traditie geboren. Eerst gingen de deelnemers vanaf een glijbaan in een zwembad, maar vanwege de bijzondere temperatuur op Nieuwjaarsdag (13 graden!) besloten alle Nieuwjaarsduikers ook het triatlonwater van de Vliet precies 175 dagen voor de wedstrijd te proeven. De bikkels bleven nog verrassend lang in het prima water om vervolgens met een kom snert weer opgewarmd te raken. In Scheveningen is de duik ooit ook klein begonnen. Gastel Sfeer en ’t Veerke hebben nu al besloten hier een jaarlijks terugkerend eerste evenement van het nieuwe jaar van te maken.

Maandag stond een delegatie van ’t Veerke afgedroogd en al op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Halderberge. Aanstaand weekend is de Pagnevaartcross van AVO nabij Bosbad Hoeven.

De overzichten met persoonlijke records van de Gastelse atleten over 2011 volgen medio januari.