Gastelse atleten onderweg (259)

Maartje

Het nieuwe jaar zetten de meeste regionale atleten in op de Pagnevaartcross van onze vrienden van AVO’83. Net als eerder de Pekkercross was het ook in de bossen bij Bosbad Hoeven geen winterse editie. Sneller dan ooit trokken de hardlopers over het glooiende bosterrein. Een klein startveld helaas, zeker voor zo’n mooi parcours. De crossen liepen dit jaar overal een beetje terug in deelname. De prestaties van de Gastelaren waren goed. Gerbert en Maartje allebei tweede en ook Ron, Ad en Johan bepaalden het wedstrijdverloop. Maartje vond zelf dat ze een matige cross had gelopen, werd tiende over-all maar het leverde haar wel haar hoogste prijzengeld (15 euro) ooit op. Uitslagen Pagnevaartcross AVO: 10 km.: 2.Gerbert van den Biggelaar 35.47, 4.Rob Musters 36.48, 8 km.: M45: 4.Ad Verheijen 30.28, 5.Johan van Opstal 31.01, 6 km. dames: 2.Maartje van de Lindeloof 29.44, D45: 10.Mien Ossenblok 35.04.

 

Op het grote NK veldrijden in Huijbergen trapte specialist Thomas Bartelen zich naar een 44e plaats.

Nog even terug naar 2011 toen voetbalvereniging SVC de jaarlijkse Snertloop ver naar voren haalde, precies een dag voor de Pekkercross zelfs. Toch ook daar een Gastelse zege namelijk Ingeborg de Jong. Zij won de 5 kilometer in 24.54. Adrie van Bavel liep er ook en de dag erna week hij, vanwege Pekkercross-vrees, uit naar de Kievitloop in Bergen op Zoom. Op de 5 kilometer werd hij 15e in 22.01. Ronald Englebert voltooide de 15 kilometer in 1.08.44, dat was goed voor een 14e plaats.

Zaterdag in Oud Beijerland de Sunteam-Nieuwjaarsloop. Adrie van Bavel finishte elfde in 22.19, wederom op de vijf kilometer. Tussen de duizenden lopers die de wind in de rug hadden op het strand van Egmond aan Zee geen Gastelse inwoners. Wel Jan Ernest, die 6459e wordt in 2.13.06 uur. Een dag eerder debuteerde Annette de Bot op hetzelfde strand op de 36 kilometer lange ATB-race Egmond-Pier-Egmond. Ze werd verdienstelijk 30e in 1.46.23 uur. Of hardlopers ook harde fietsers zijn, mag Celine de Wild de komende tijd gaan bewijzen. Na een hardnekkige blessure hing ze de loopschoenen aan de wilgen en pakte de racefiets. Komend voorjaar maakt ze haar debuut op de weg. Ambities heeft Celine zeker. De rubriek Roosendaalse Atleten Onderweg wordt binnenkort versterkt met Paul Musters, die deze week is gaan samenwonen met Lotte van de Boom. Over Paul, maar ook broer Rob, vader Henk, Gerbert van den Biggelaar, Martien van Zundert en Adrie Doomen de komende tijd veel meer informatie. Hun deelname op 7 juni 2012 aan Alpe d’Huzes is het goede doel dat ’t Veerke heeft geadopteerd.

 Nog verder van Gastel vandaan bereidt Erik-Simon Strijk zich in Limburg voor op het triathlonseizoen. Dat hij in Stein gaat meedoen is voor de Verwer & Janssentriathlon jammer, maar daar staat wel tegenover de betrokkenheid van drie toptriatleten voor de 28e editie. Niemand minder dan Rob Barel, Bert Flier en Chris Brands (samen goed voor dertig wereld, Europese en nationale titels!) worden ambassadeur van de triathlon van Oud Gastel. Alles op zijn tijd, want de eerstvolgende activiteit betreft de Sport- en Popquiz, waarvoor de laatste teams zich nog deze week kunnen inschrijven via de info@tveerke.nl. Het belooft een ouderwetse Veerke-avond te worden als voorproefje op de Veerke-reünie in december met een nog nader in te vullen live-band.