Gastelse atleten onderweg (253)

Het is al crossen wat de klok slaat dezer weken. Afgelopen weekend was zelfs al het NK cross gekoppeld aan de Warandecross van Tilburg. Dat is erg vroeg in het seizoen, want meestal is het NK pas in februari. De Tilburgse organisatie bedong dat het nu al kon. Geen directe deelname van Gastelse zijde. Wel deed Erik-Simon Strijk mee, in het grote geweld van specialisten eindigde hij 97e in 36.48 minuten. Zeer slecht, concludeerde hij op Twitter. Lotte van de Boom werd 20e op de korte cross in 9.01.

AVOpodium

Nu de groten in Tilburg waren, lagen er kansen voor de subtoppers op de Oude Stortloop in Zevenbergen. Zevenbergen lag na de reünie van Bar LeTonneau nog op één oor toen de crossers zich al verzamelden. Deze cross is altijd een aardige graadmeter voor de Pekkercross, die over tweeënhalve week weer op de rol staat. Immers ook Zevenbergen heeft een pittig parcours. Voor Gerbert van de Biggelaar in elk geval heerlijk te verteren na een langere rustperiode. Hij was achter Toon Heeren de tweede man aan de finishlijn en winnaar bij de senioren. Ook Rob Musters mocht de smaak van het podium proeven: hij werd derde. Het debuut bij de dames-seniores was voor Anne van Alphen meer dan geslaagd: ze kwam, zag en overwon al waren er nog een paar veteranes sneller. Met Maartje op drie was de Gastelse inbreng in zijn totaliteit uitstekend. Ad Verheijen bleef ditmaal net buiten de medailles. De uitslagen van de Oude Stortloop op de voormalige vuilnisbelt langs de A17: 9000 meter: senioren: 1.Gerbert van de Biggelaar 29.51, 3.Rob Musters 31.40, M45: 4.Ad Verheijen 31.17, 23.Adrie van Bavel 42.55, 4500 meter: dames: 1.Anne van Alphen 18.50, 3. Maartje van de Lindeloof 19.10, 1200 meter: D-junioren: 9.Dani Bosman 4.55, D-meisjes: 13.Felicia Linders 5.17.

Een week eerder was de Zeeuwse Hobbeldebobbelloop in Zoutelande een aardig tussendoortje voor drie triatleten. Een van de zwaardere tien kilometerwedstrijden in ons land eindigde voor Rob Musters op een verdienstelijke vijfde plaats. Uitslagen: 5.Rob Musters 46.38, 17.Paul Musters 50.49, 57.Jurgen Danen 54.23.

De veldrijders zijn over vier dagen toe aan hun ‘open Gastels kampioenschap’ met het wielercomité Stampersgat als organisatie. 4 december zijn alle cycle-cross cracks in Gastel en natuurlijk zijn de verwachtingen hoog gespannen. Van Thomas Bartelen bijvoorbeeld, al enkele zeges op zak en van Anouk Rockx, al twee keer tweede. Ook Jurgen Bartelen, Cliff de Peijper en de gebroeders Bierkens zijn belangrijke kanshebbers. Met een beetje geluk hebben we tien thuisrijders aan het vertrek. Want afgelopen zondag stapte ook Corné Hagenaars alvast maar op zijn veldritfiets. In Hoogerheide hielden de mannen en vrouw zich misschien nog gedeisd voor de thuiswedstrijd. Supporters zijn welkom op het terrein rondom de surfvijver bij Blankershove, waar ’t Veerke op 18 december ook de Pekkercross houdt. Maar eerst nog de cross van wielermekka Hoogerheide dus. Hier de uitslagen: 9-jarigen: 7.Luuk Bierkens, 12/13 jaar: 2.Thomas Bartelen, 6.Tim Bierkens, 9.Cliff de Peijper, 14-jarigen: 8.Jurgen Bartelen, dames: 2.Anouk Rockx, senioren: 17.Corné Hagenaars, 45+: 23.Peter Bierkens.

En bij schaatswedstrijden in Eindhoven tenslotte eindigde Sifra Blok op een elfde plaats.

In de recente nieuwsbrief maakt ’t Veerke melding van de 27e Pekkercross, die vooral veel recreanten gaat trekken, van de sport- en popquiz op 28 januari en van het gloednieuwe triathlonweekend 22 en 23 juni met jeugd op vrijdag, de volwassenen en trio’s op zaterdag. Te merken aan de voorinschrijvingen (nu al zo’n vijftig!) slaat de nieuwe formule aan.