De veldrijders hebben geen moment rust meer nu. Week in, week uit staan er crossen op het programma. Ook de jeugdrenners hebben met het WBVC voldoende wedstrijdaanbod, waaronder op 4 december de tweede veldrit in Oud Gastel op een gedeelte van het Pekkercross-parcours. Zondag waren de coureurs bij Onze Lieve Vrouw ter Duinen in Ossendrecht ook wel de Mini Grote Prijs Adrie van der Poel genoemd. Met 400 deelnemers een razendpopulaire cross ook. Lars Akkermans had het thuisvoordeel en klopte nu Thomas Bartelen voor het eerst dit seizoen. Ook Cliff de Peijper moest zijn vaste podiumplaats laten schieten. Jurgen Bartelen had een goede cross en was de beste onder de plaatsgenoten. Uitslagen WBVC-cross Ossendrecht: 9 jaar: 14.Luuk Bierkens, 12/13 jaar: 2.Thomas Bartelen, 6.Cliff de Peijper, 17.Tim Bierkens, 14/15/16 jaar: 4.Jurgen Bartelen, senioren: 18.Renee Horians, 45-plus: 20.Peter Bierkens. Renee Horians crosst ook in de Vijf Eiken Crossen in Rijen. Het leverde hem bij de eerste wedstrijd een fraaie zevende plaats op.

jt_3_150

 

De hardlopers bouwen wel momenten van rust in nu. Alleen de 44e Mosselloop in Burgh-Haamstede trok één Gastelse atleet: Adrie van Bavel werd 43e bij de M45 op de negen kilometer in een tijd van 45.07 minuten. Liefst 1658 Nederlanders liepen de marathon van New York uit, geen Gastelaren dit keer.

Zwemseizoenen lopen ook een heel jaar door. In De Stok in Roosendaal waren de E-on 2 competitiewedstrijden. Janne Englebert zwom de 100 wissel vijf seconden sneller in 1.38,8 en werd derde. Op de 50 vrij werd hij vierde in 39,77. Zus Roos won de 25 vrije slag in 17,10 en werd 2e op de 50 school in 49,15. In de estafette werd team Hieronymus 1 met Janne winnaar in 2.43,50 en het kwartet van Roos tweede in 2.45. Volgend week is de Speedo-meeting in Waalwijk. De zwemmers van De Vuurtoren waren op kwam op Bosbad Hoeven. Er zijn zelfs synchroonzwemmers in Gastel. Lonneke van de Merbel en Feline Traets, beiden lid van Hieronymus, hadden de 3e competitiewedstrijd in De Stok en werden respectievelijk zevende en tiende in de zogeheten Age2 divisie. Beiden hadden een nieuw puntenrecord. En de jongens en meisjes van De Vuurtoren hielden weekeindkamp in Bosbad Hoeven. De club bloeit weer op de laatste tijd en dat is goed, ook voor ’t Veerke die jaarlijks De Vuurtoren inschakelt bij het zwemonderdeel aan de Vliet.

Inmiddels zijn de plannen voor 2012, het 28e seizoen van ’t Veerke vast gelegd. De vaste ingrediënten op de bekende data: de Sport- en popquiz op 28 januari, de Zomertijdloop op woensdag 28 maart, de Oranje- en Vlietloop op 30 april, de Avondvierdaagse in mei. In juni verandert echter wel het een en ander. We hebben besloten de jeugdtriathlon van de woensdagmiddag in juni naar de vrijdagavond voorafgaand aan de Verwer & Janssentriathlon te houden. Het betekent ook dat de Tridaagse in die week gaat plaatsvinden van maandag 18 tot en met woensdag 20 juni. Vrijdagavond 22 juni is het dan vanaf 18.30 uur de beurt aan de jeugd. In de bekende series vanaf groep 3 starten zij op zwembad Blankershove. Maar de finish ligt net als op zaterdag op het Wim van den Broekplantsoen voor het Veerhuis. De jeugdtriatleetjes finishen dus op het grote podium met veel meer publiek en sfeer. Het wordt kortom één lang, bruisend triathlonweekend in Gastel op 22 en 23 juni!