Gastelse atleten onderweg (250!!!!!)

Dit is de 250e aflevering van Gastelse Atleten Onderweg in De Bode. Vijf jaar geleden begonnen met de uitslagen van de 22e Pekkercross eind 2006 en daarna onafgebroken wekelijks een overzicht van individuele sporters uit Oud Gastel en Stampersgat. Inmiddels hebben 687 (!) plaatsgenoten hun naam één of meerdere malen terug kunnen lezen in deze rubriek. Om alle Halderbergse atleten aan bod te laten komen, ontbreekt de ruimte. Bovendien zijn de prestaties min of meer gelinkt aan de evenementen van ’t Veerke en die zijn allen in Gastel en Stampersgat. Aanvankelijk hadden we de 250e aflevering willen laten samenvallen met de lancering van de nieuwe website van ’t Veerke inclusief de Hall of Fame met daarop alle uitslagen vanaf 1980 tot nu. Maar de Hall of Fame is nog niet helemaal af en wordt nu op 28 januari 2012 tijdens de Pop en Sportquiz gepresenteerd. Die avond kan iedereen zijn of haar resultaten terug vinden op grote schermen en daarna ook op de website www.tveerke.nl.

thomas

Daarom onverdroten voort met de prestaties van de afgelopen dagen. Want na de marathon van Etten-Leur was het tijd om het veld op te zoeken. Diomedon moest vanwege kunstgras op het sportpark het parcours verleggen van Welberg naar Moerstraten. Ad Verheijen maakte de overstap moeiteloos. Van winst in Etten-Leur naar nu brons op de spikes. Ook Paul Musters – nu lid van atletiekclub Sprint in Breda –  heeft weer trek in een lekker crossseizoen. Hij opende met een vijfde plaats. Paul gaat volgend jaar mee doen aan Alpe d’Huzes, een project waarvoor ’t Veerke hem gaat promoten. Partner Lotte opende met een derde plaats en ook de jeugd liet zich niet onbetuigd. Allemaal op weg naar de 27e Pekkercross op 18 december in Oud Gastel uiteraard. Uitslagen 36e Diomedoncross: senioren: 5.Paul Musters 31.47, H45: 3.Ad Verheijen 31.08, 14.Adrie van Bavel 41.21, dames: 3.Lotte van de Boom 17.19, D55: 3.Mien Ossenblok 23.13, Recreanten: 7.Piet Danen 39.13, 8.Ruud Hoondert 44.32, D-juniores: 14.Felicia Linders 5.22, A-pupillen: 9.Dani Bosman, meisjesA: 25.Anne van Merrienboer 6.09.

De wielrenners zijn al veel langer in de bossen en het veld. Zondag op een hobbelig circuit bij het Mastbos, Breda. Thomas Bartelen is dit seizoen soeverein. In Breda had hij meer dan een bospadlengte voorsprong op de concurrentie. Cliff de Peijper maakte een schuivertje, herstelde zich, werd opnieuw derde, maar komt wel steeds dichterbij het zilver. Tim Bierkens was vijfde in deze groep. In de hoogste jeugdgroep finishte Jurgen Bartelen als zesde. Luuk Bierkens werd tiende bij de negenjarigen. Verder: tot 44 jaar: 20.Renee Horians, 45+: 24.Peter Bierkens, 33.Corne de Peijper. Lopen en fietsen in de bossen kan ook, dan heet het crossduathlon. Annette de Bot trok het duingebied van Noordwijk in om er als vierde veterane uit terug te komen. Annette legde de drie zware afstanden af door rul zand af in 2.11.23 uur.

De volledige eindstand van het RunningCenter West-Brabant Loop Circuit is inmiddels ook bekend. M35: 1.Bernard Heshof, 3.Roel van Nes, 4.Ad Verheijen, 11.John van Dam, M45: 4.Johan van Opstal, 9.Pieter Egelmeers, 14.Mark van Merrienboer, 21.Michel van der Weegen, 22.Piet Danen, V55: 2.Rina Doomen, A-juniores: 1.Anne van Alphen. Op de Zuidnederlandse kampioenschappen veldrijden werd Jurgen Bartelen achtste. En in de veldrit van Bergen op Zoom stond ook Renee Horians nog in de uitslagen als 29e.

We feliciteren overigens niet alleen onszelf met de 250e aflevering. De felicitaties gaan ook uit naar Roel en Wendy bij de geboorte van hun dochter Evi en – beetje verlaat – naar Adrie en Ella, onlangs 25 jaar getrouwd.