Gastelse atleten onderweg (247)

Fraai najaarsweer in Amsterdam op de zoveelste marathon binnen enkele weken. De hoofdstedelijke marathon trok dit keer geen Gastelse atleten. Wel was er een van onze trouwste deelnemers Chris Wouters alias de vliegende tandarts van Halderberge. In zijn categorie 55-plus was hij de allersnelste in 2.48.48 uur. Geen NK dit jaar, dat was een week eerder in Eindhoven.  Chris werd er 221e in totaal mee. En er was nóg een geboren Gastelaar, die 42 kilometer liep. Jan Ernest, rond Sinterklaastijd nog regelmatig opduikend in Gastel, had de marathon van Mallorca uitgekozen. Jan, geboren in de Koelestraat maar al weer geruime tijd in Roosendaal woonachtig, werd 13e bij de mannen 65 en was 883e in totaal. Zijn eindtijd: 4.53.47.

Foto0034

In de regio begon de reeks Kievitlopen bij Stayokay Bergen op Zoom weer. Deze laagdrempelige reeks lopen in de wintermaanden wordt vanwege het vrijblijvende karakter steeds populairder onder de atleten. Ronald Englebert is trouwe klant. De uitslagen van de loop door de bossen van Lievensberg zijn nog niet compleet, maar Ronald meldde alvast dat hij over de 15 kilometer  1.13.20 uur deed.

De veldrijders kwamen elkaar zaterdag tegen in het Oostbrabantse Lierop. Ook Jurgen Bartelen natuurlijk, die in deze cross 29e op ruim zestig renners werd.  De derde WBVC-cross ging zondag van start in Etten-Leur, waar een fraai parcours rond de Westpolderplas was uitgezet. Bij de 8-jarigen eindigde Moreno Tak als zevende, Luuk Bierkens komt bij de 9-jarigen tot een elfde plaats. De grootste overwicht hebben de jonge coureurs in de 12-jarigengroep, waar zowel Thomas Bartelen (derde) als Cliff de Peijper (tweede) op het podium staan.  Ze moeten alleen Lars Akkermans uit Ossendrecht voor laten gaan. Maar de prestaties van Thomas en Cliff en niet ver daarachter Tim Bierkens als prille twaalfjarige op een zevende plaats beloven een mooie winter. Alle reden dus om deze coureurs voor eigen publiek over zeven weken aan te moedigen als de tweede veldrit in Oud Gastel wordt gehouden. Peter Bierkens zit daar namens het wielercomité Stampersgat in de organisatie. Zelf meefietsen doet hij ook: in Etten-Leur was hij 21e bij de 45-plussers.

Mooie prestatie van Freek Huijsmans (winnaar van de allereerste jeugdtriathlon in 1994), die is doorgedrongen tot het Nederlands zitvolleybalteam en met Oranje vijfde werd op het EK in Rotterdam afgelopen vrijdag.   

Als het buiten frisser wordt komen de binnensporten weer aan bod. Bij ’t Veerke is dat bijvoorbeeld quizzen, al is dat als deelnemer op bescheiden schaal. Afgelopen zaterdag nam een Veerke-team deel aan de Kanja-voetbalquiz in ’t Hart van Gastel. De mannen haalden een 28e plaats op 28 teams. Mooi dat op 28 januari de Veerke Pop- en sportquiz begint. Daar gaven zich zaterdag al de eerste zes teams voor op. Als opwarmertje voor de Veerke-quiz wordt vanaf vrijdag elke week een vraag gesteld op Twitter, waar direct op geantwoord kan worden. De antwoorden worden de maandag erop bekend gemaakt.

Tenslotte nam ’t Veerke afgelopen weekeinde afscheid van de caravan, die jarenlang dienst deed voor de uitslagenverwerking van Arthur en Jurgen. De caravan was op.

Aanstaand weekeinde de wintertriathlon van Assen en de 10 van AVR in Rucphen, de afsluiting van  het Running Center West-Brabant Loop Circuit. Een week later volgt de marathon van Etten-Leur.