Gastelse atleten onderweg (246)

Wat een omslag. Tussen Singelloop en Havenloop zat ruim vijftien graden verschil, zon maakte plaats voor regen en wind. Het was dus een bizar zware vierde Havenloop rondom de Binnenschelde van Bergen op Zoom.  Mr.Vlietloop Jeroen van Damme had er nog het minste last van. Bijna een uur na hem kwam Adrie van Bavel over de streep in zijn eerst halve marathon sinds drie jaar. Achter hem volgde nog good-old ex-triatleet Herman den Boer (74 jaar inmiddels!).  Op de tien kilometer was Ad Verheijen weer buitengewoon rap, oud-dorspgenoten Addy van den Broek en Mark van Baal werden respectievelijk negende en zeventiende. Uitslagen Havenloop:  M45: 25.Adrie van Bavel 2.05.56, 10 kilometer:

Ad

 

In Roosendaal hield Thor een recreatieve Landgoedloop door gebieden, waar je normaal niet zo snel kunt komen.  Een wedstrijdelement was er niet, maar het is evengoed bewegen.  Bewegende beelden waren deze  week te zien van de Singelloop Breda met een mooi interview met 15-kilometer winnaar Johan van Opstal. En dat de media de hardloopsport best ziet zitten, bewees de Zeeuwse PZC met liefst zeven pagina’s over de Kustmarathon inclusief onze drie dappere Gastelaren natuurlijk. Over het debuut van Rob Musters valt meer te lezen op zijn sites. ’t Veerke neemt eventuele wedstrijdverslagen als blog graag mee op de site.  Bij Gastels Sfeer was begin oktober de succesvolle start van een nieuwe traditie: Sphere Pop, live muziek van regionale bands.

De triatleten zakten een nachtje door op de Nacht van de Triathlon in Biddinghuizen, waar de triathlonspeakers Ruud en Wim deskundig commentaar gaven bij de beelden. Volgend jaar wordt de Nacht in het zuiden van het land gehouden, misschien zelfs in Gastel. De nacht is eerst een gezamenlijke training op zaterdagmiddag hetzij lopen, hetzij fietsen. Dan een buffetje en veel koffie, want vervolgens begint om 18.30 uur Nederlandse tijd aan de andere kant van de wereld de Ironman Hawaii. En daar wordt dan in Nederland de hele nacht naar gekeken.

Gekeken hebben enkele leden ’t Veerke afgelopen week ook naar het fietsparcours van de triathlon, want daar komen voor het eerst in 27 jaar enkele veranderingen in. Oorzaak is de aanleg van de verlengde A4. Samen met mensen van Rijkswaterstaat is gekeken naar de mogelijkheden voor de komende jaren. En die liggen gelukkig nog wel in de Prinslandse polder. In de nieuwsbrief van oktober meer daarover.

De wielrenners zijn serieus het veld in nu. In Montfoort Park stond een grote wedstrijd op het programma met Jurgen Bartelen op een uitstekende vierde plaats. In Kruiningen debuteerde Moreno Tak (inderdaad zoon van…) in het veldrijden. Hij werd netjes achtste. Jurgen werd daar tweede en Corné de Pijper debuteerde bij de masters met een 20e plaats. De tweede veldrit van WBVC was zondag in het natte Rucphen. Luuk Bierkens kwam als elfde uit de bossen vandaan, Thomas Bartelen werd zevende. Tim Bierkens besloot bij de oudere jongens mee te doen en werd  24e en Cliff de Pijper 14e.  Jurgen Bartelen had Montfoort nog in de benen en werd nu elfde. Bij de masters waren Peter Bierkens en Corné de Pijper goed voor de plaatsen 23 en 31. Renee Horians tenslotte werd 18e in wielermekka Rucphen. Uiteraard is er weer een cyclo-cross in Oud Gastel en wel op 4 december. Twee weken later gevolgd door de Pekkercross.

4.Ad Verheijen 35.31.