Gastelse atleten onderweg (239)

De vakantieperiode zit erop. Tijd om wedstrijdritme op te doen. De wielrenners bleven dat trouwens toch wel doen. Na de Tour beleven zij hun hoogtijdagen. Massa’s volk bij de profcriteria in de regio. Veel uitslagen. De jeugd reed zondag in Bergen op Zoom. Luuk en Tim Bierkens werden allebei 7e, Cliff de Peijper 10e en Thomas Bartelen 15e. Vrijdag in Woensdrecht hervatte Tim de wedstrijden met een 9e plaats. Sven en Perry koersten in de ID-race op de Bredase wielerbaan naar een derde plaats. In Mierlo op de wielerstimuleringsdagen werd Thomas Bartelen vijfde.

In Veenendaal waren de veteranen bijeen voor hun NK triathlon. Annette de Bot weerde zich in het sterke veld bijzonder knap, resulterend in brons. Nederlands kampioene werd vijfvoudig winnares in Gastel Cora Vlot. De tijd van Annette was 2.31.10. Eerder haalde partner Henny Rovers zilver op het NK WFN-renners in Achtmaal, waarin hij vroeg de aanval zocht. Anouk Rockx werd 18e in Berkel en Rodenrijs en 19e in Noordeloos, zus Simone zevende in Ransdaal. In Zundert finishte Corné Hagenaars 15e. Het WK vrije renners in Hoofdplaat leverde twee 17e plaatsen op voor Dré Klep en Henny Rovers.

In Binnenmaas altijd wel Gastelaren present. Koen van Elteren werd 14e senior in 2.13.00, Kees de Bruijn 27e veteraan in 2.18.14 en Johan Bossers 39e veteraan in 2.24.28. Een mooie prestatie leverde Arjan van Merrienboer, door tweede junior te worden op de sprint in 1.11.30.

Johan Bossers was de meeste actieve triatleet deze zomer: in liefst drie landen. In de Sterke Peer triathlon van Wuustwezel werd hij 28e veteraan op de sprint in 1.15.11 uur. Bovendien won Johan via zijn werkgever een ticket voor de legendarische triathlon in Londen. Op het Olympische parcours voor volgend jaar legde hij op zaterdag temidden van 1176 tegenstanders de wedstrijd over het fabuleuze Buckingham Palace Parcours af. Het resulteerde in een 530e plaats en een 51e in zijn veteranengroep (tweede Nederlander bovendien). Eindtijd: 2.43.09. De Toga-captain heeft het Olympische gevoel alvast te pakken, wie weet welke Gastelaren er volgend jaar in Londen bij zijn.

De echte zomertriatlon is de Schotsman-race in Kamperland, een klassieker. Rob Musters verkeek zich op de kracht van veteraan Van Heteren en werd tweede in 1.55.06

Christian van Caam, ondanks een enkelblessure elfde in 2.06.09, kort daarna dertiende Koen van Elteren 2.08.31. Bij de veteranen: 7.Jan Moerings 2.08.35, 22.John Bierkens 2.26.22 Sprint: 4.Rien Buurstee  1.10.42, 8.Dirk van Alewijk 1.15.42, 14.Hans Berkhout 1.17.17,  H50: 12.Mark van Merrienboer 1.20.41, En derde junior Arjan van Merrienboer 1.15.45.

In Burg-Haamstede liepen zowel Marjan de Wild als Adrie van Bavel naar een tweede plaats op de vierde Aemstie Run. Marjan liep de tien in 46.13, Adrie de vijf in 21.08. Dertig deelnemers. De derde Aemstie Run won Adrie nog in 21.53 met toen overigens meer tegenstand. In de Bombokaalloop ook in Haamstede werd hij 177e op de 10,5 km in 50.23. Op de Strandloop in Ouddorp tenslotte werd hij 17e op de 4,5 kilometer in 19.09. Een podiumplaats in de Polderloop van Hoeven: Roel van Nes werd derde op de 15 kilometer, uitslagen volgen.

Aanstaand weekeinde zijn alle ogen gericht op Erik-Simon Strijk in de Holland Triathlon Almere, een week later duikt Gerbert van den Biggelaar voor een halve in het Franse Gerardmer.