De Gastelse atleten zijn onderweg, maar dan vooral naar vakantiebestemmingen en niet zo zeer om sportprestaties te leveren. Toch was deze week de grootste groep al weer terug om mee te doen aan de Hoevense Polderloop, traditiegetrouw de eerste stratenloop in het najaar. Uitslagen volgen altijd pas later tijdens de Vaantjesavond in september. Gerbert van den Biggelaar verdedigt zijn titel op de halve triathlon van Eupen en de Holland Triathlon van Almere belooft met deelname van Erik-Simon Strijk ook veel.

In de trio-triathlon van Oud Gastel liet ook Naima Bosman zich zien. Ze eindigde met haar team Body Active op de 23e plaats in 1.13.17. In die ploeg ook Bob Willemse en Peter Wouda. Trio 175 met Joke van Meer, Jac Deijkers en Kees van der Straten volgde daarna op de 24e plaats in 1.14.08. 26.Body Active met Marcel Hoogstraten, Ed van Dongen en Mark van Rijsbergen in 1.14.12. Pa Herman en zonen Janko en Joey Heijstek finishten daarachter in 1.14.53. 29e werd In Optima Forma met Maartje van de Lindeloof, Arno Akkermans en Claudia Sebregts in 1.15.03 en in dit overzicht wordt de rij van in totaal 77 trio’s gesloten met het team dat dertigste werd FC Bol met Toine van Aalst als zwemmer, Eric Bol als fietser en Sebastian Frik als loper. Zij klokten 1.13.12.

Het was ook dit team dat de allereerste Veerkebokaal in de wacht wist te slepen. Samen met ook nog Jan Peeters en Robert Rijsdijk scoorde FC Bol de meeste punten op achtereenvolgens de Sport- en Muziekquiz, de Zomertijdloop, de Vlietloop, de Avondvierdaagse, de Tridaagse en uiteindelijk de Trio-triathlon. Tweede werd het team Musters en derde het Markland College. In totaal 32 teams gingen de strijd aan om de bokaal, die vanaf de Pekkercross eind dit jaar een tweede ronde in gaat. Dan zal FC Bol hem gaan verdedigen.

 

Intussen is inschrijven voor de triathlon van 23 juni 2012 ook mogelijk, sterker nog: al twintig triatleten hebben zich, met nog driekwart jaar te gaan, reeds ingeschreven. Over het nieuwe fietsparcours in de Prinslandse Polder kreeg ’t Veerke deze zomer goed nieuws: Rijkswaterstaat gaat alles in het werk stellen om de verbindingen met de Molenweg, zijnde de achterste weg in het fietsparcours, bereikbaar te houden voor de triathlon van 2012. De tunnel onder de Zuidzeedijk en het viaduct over de Noordlangeweg worden geschikt gemaakt voor de doortochten op de fiets.

Volgende week: de uitslagen van de Polderloop en meer nieuws over de triathlons in Eupen en Almere.