De volksronde voorafgaand aan de Draai van de Kaai zet de wielervedetten van weleer weer op de fiets. Ad Tak is er al jaren bij, maar verrassender was de terugkeer van Jan Jonkers in het wielerpeloton. Beide wielerhelden van de jaren zeventig en tachtig uit de vorige eeuw bleken het hardfietsen nog niet te zijn verleerd.

De Nijmeegse Vierdaagse blijft een niet te onderschatten evenement. Janus Oerlemans debuteerde pas op zijn 75e, maar hij volbracht de vier keer 40 kilometer wel. Na zijn zwem- en triathloncarriere is er weer een speciale herinnering aan het lange sportieve leven van Janus toegevoegd. Van de andere Gastelse wandelaars is bekend dat Elly den Ouden al weer voor de twaalfde keer haar kruisje haalde en dat ze steun kreeg tijdens het wandelen van Ad, Kees en Leo die ook over Gastelse wandelbenen beschikken. Vanaf de camping gingen ook Ineke Konings, haar partner Hans, dochter Lieke en vriendin Anja dagelijks op pad voor 50 dan wel 40 kilometer. Het zat niet helemaal mee. Hans kreeg blaren en moest uitvallen en Ineke kreeg het daarna ook te kwaad, ondanks haar negende deelname. Anja en Lieke liepen samen de Vierdaagse wel uit. Nog meer Gastelaren op de Via Gladiola: Liesbeth Moerland, Kees van de Straten, Ad Verstraten, Elvina Oomen, Will en Denise van Sundert op de 40, Wim van Oosterhout, Toine en Gerda Damen en Jos Verstraaten op de 30 kilometer. Het is slechts het topje van de ijsberg van alle wandelaars uit Oud Gastel en Stampersgat.

In de trio-triathlon van Oud Gastel viel op hoe goed de jonkies het doen. Bijvoorbeeld het team dat zevende werd The Special Ones met de supersnelle zwemmer&nbsp, Jules van Zundert klaar in 1.07.17 (samen met Luc de Jong en Tom Molenaar). Team Musters loopt altijd in de top tien binnen met Rob, pa Henk en broer Paul: achtste in 1.07.27. De tiende plaats was voor De Vliegende Spoormannen oftewel vader Kees en zoon Niels de Bruijn, die eerder die dag nog de juniorenwedstrijd had gewonnen en als loper Jan Jacobs. Eindtijd 1.07.39. En nóg zo’n jong team op de elfde plaats met Rhinaldo Rockx, Jurgen Bartelen en Niek de Vos oftewel De Bergers in 1.08.04. De bovenste helft van de Gastelaren is verder als volgt: 12.Daantjes 2 (Piet Danen, Remco Dierks, Dirk Danen, daags voor een sterke halve marathon!) 1.08.21, 13.Talentvol (Jurgen Danen, Piet Oomen en Johan van Opstal) 1.09.28, 15.Body Active 3 (Jeroen de Bruin, Maikel Nagtzaam, Peter van Gulden) 1.10.47, 16.SC Gastel (Sjors van de Lindeloof, Rob Koetsenruyter, Jelle Oomen) 1.10.51, 17.Twee Puiten en 1 Assiebak (Amy Balemans, Jack van de Weijgert, Koen van der Straten) 1.12.04, 20.Van Zuilichem Sport (Marieke van Zuilichem, Dries van Biesen, Frank Toren) 1.12.54, 21.De Gouwe Ploeg (John Gelijns, Twan van Loon, Angelo Schijven) 1.13.03, 22.Body Active 2 (Gijs-Jan Tak, Cliff de Peijper, Nelle Braspenning) 1.13.09.

 

Volgende week dinsdag 16 augustus is de Hoevense Polderloop. Dan komen de loopschoenen weer uit het vet.