De meeste hardlopers keren pas weer tijdens de Polderloop in Hoeven terug in de wedstrijden. Zo niet Adrie van Bavel, die ook in de zomer gewoon door kachelt. Hij was actief op de Tweede Aemstie Run in Burgh Haamstede en legde de 5 kilometer als snelste af in 22.06. Veel deelnemers trok deze strandloop overigens niet: een stuk of dertig waarvan op de 5 kilometer slechts twee mannen.

De wielrenners komen natuurlijk wel vol aan de bak in de dagen na de Tour. Corné Hagenaars stemt er zijn vakanties wel op af. Hij werd 13e in de Ronde van Poeldijk en 26e in de Acht van Chaam, het klassieke criterium. Eerder in de maand juli finishte Corné als 13e in Aarschot, 37e in de klassieker Gent-Menen en 16e in Brecht. Vier keer zat hij dit seizoen al in de top tien met een vierde plaats in Lewedorp als uitschieter.

Ook drukke tijden voor Anouk Rockx, die na een 31e plaats in Zwevegem naar de Tour de Bretagne trok voor een sterk bezet tweedaags evenement. In de ritten eindigde Anouk als 86e en 59e. In de dagen na de grote Tour reed ze op de Wielerdag in Monster naar een 18e plaats, was ze 28e in Barendrecht en 22e in de Acht van Chaam. Dat de overstap naar de ‘grote vrouwen’, zeg maar de groep Marianne Vos, nog niet zo eenvoudig is, weet Anouk wel. Op het NK in Ootmarsum reed ze naar een 82e plaats. Maar er zitten voor de debutante ook al enkele topuitslagen bij: 4e in Kieldrecht, 10e in Lekkerkerk en op het districtskampioenschap om er enkele te noemen.

 

Zusje Simone Rockx zette een beste prestatie neer in de Acht: ze finishte 17e. Eerder deze maand was ze al 21e in de Belgische koers te Tielrode en 7e in Watervliet. De komende weken zijn de Gastelse coureurs uiteraard ook te bewonderen in de criteria. Triatleet Erik-Simon Strijk is zijn voorbereiding op Almere begonnen. In de loodzware internationaal getinte triathlon van Alpe d’Huez met drie reuzencols waaronder de Hollandse berg werd hij tiende in 6.10.28 uur.

In de trio-triathlon van Oud Gastel brak Henny Rovers geen parcoursrecord, maar hij is wel de man met de meeste overwinningen: zes keer liefst. Huub Maas won de estafette vier keer. Een nieuw zwemrecord was er voor Sven Strijk, de broer van Erik-Simon: 5.51 minuten. Zes van de tien snelste fietstijden behoren aan Henny. Samen met Sven en Bernard Heshof won hij dus opnieuw in 57.04. Tweede werd BEGZ in 1.03.19&nbsp, (Koen van Elteren-René Horians-Addy van den Broek) en derde het ijzersterke jonge team Body Non Active in 1.03.34 met een hoofdrol voor tijdrijder Corné Hagenaars, zwemmend Christian van Caam en lopend Rik Bartelen.

In juli werd de zwembad- en triathlonfamilie opgeschrikt door het overlijden van Johan Vergouwen. Johan was altijd erg betrokken bij met name de jeugdtriathlon op ‘zijn’ Blankershove. Samen met zijn broers, kinderen en neven deed Johan onder de naam trio Vergouwen geregeld mee aan onze trio-triathlon. ’t Veerke wenst de familie alle sterkte bij dit verlies. Volgende week meer wieler- en wandelnieuws.