Ondanks zijn korte verblijf in Gastel, blijven we triatleet Erik-Simon Strijk wel volgen. Met de sneeuw van de Pekkercross nog aan zijn benen, vloog Erik-Simon naar zonniger oorden: Buffalo City, Zuid Afrika om precies te zijn. Daar kon hij ook op het zwemmen en fietsen veel trainingskilometers maken en uiteindelijk meedoen aan de halve Ironman triathlon in dit stadje met zijn westernnaam. Zondag was die race. ES kwam als achttiende uit het water, fietste naar de elfde plaats om op de halve marathon nog eens twee triatleten te passeren. In het zeer internationale veld werd hij zodoende achtste in een tijd van 4.23.17 uur.

De Mastboscross is voor West-Brabant toch wel de grootste cross in het winterseizoen. Zondag werd hij onder druilerige omstandigheden voor de 42e keer verlopen. Terug in het parcours de pittige zeven heuveltjes en als dan ook nog de afstand aan de lange kant is, dan weten de atleten dat het zwaar wordt bij AV Sprint. Celine de Wild liep een prima cross, maar had onverwachts concurrentie van twee meisjes van De Keien uit Uden. Celine werd derde op de 5,5 kilometer cross in 22.19. Ongetwijfeld ligt ze op schema voor de NK’s later deze winter. Bernard Heshof moest liefst 11 kilometer crossen in de aparte masterwedstrijd. Na een voorzichtige start pikte hij aan bij een snellere atleet. Dat koste wel kracht, maar resulteerde wel in een prachtige achtste plaats bij de H35 in 39.32. Het motiveerde Bernard richting marathon Rotterdam, zijn doel dit voorjaar. Dat Mels Lambregts een aardig potje kon rennen, wisten we van de Pekkercross. De zoon van René won nu zelfs de Mastboscross in zijn categorie.

Veldrijder Jurgen Bartelen houdt zijn vorm goed vast. In de vermaarde veldrit de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide, waar nog nooit een Gastelaar aan meedeed, eindigde hij subliem op een vijftiende plaats bij de nieuwelingen. Hij was daarmee derde Westbrabander. De organisatie onder aanvoering van oud-triatleet Jan Prop had de zaakjes wederom prima voor elkaar. De ambiance is, ook nu het een paar jaar geen WK is, zeker niet verdwenen.

Gezwommen is er ook afgelopen weekeinde. Janne Englebert deed mee aan de derde Speedo-wedstrijd in Breda. Ze haalde vijf seconden van haar pr af op de 100 meter vrije slag: 1.35,68 en zelfs zes tellen op de 100 meter rugslag: 1.50,92. Ook Maartje Tak was daar actief. Zij zwom naar een vierde plaats op de 100 meter school in 1.40,83, werd zesde op de 100 rug in 1.32,59 en ook zesde op de 100 vrij in 1.21,08. Talentjes in de dop, daar in het 50 meterbad van de Wisselslag.

Dan nog te goed de eindtijd van Wendy Deijkers op de Snertloop van Standdaarbuiten. Ze won daar in 26.05 minuten. En aan de Kievitloop deden meer Gastelse atleten mee dan we vorige week vermeldden. Hoewel in de uitslag de plaatsnamen niet voorkomen, hier een completer beeld. 5 km: 24.Adrie van Bavel 22.42, 33.Rob Horde 23.39, 10 km.: 70.Frank Hopstaken 57.41, 15 km: 5.Pieter Egelmeers 1.04.11, 20.Adrie Takx 1.14.47. Felicia Linders werd in de Spadocross 18e in 4.56.

Geheel bij met de uitslagen, op naar komend weekeinde met uiteraard de sport- en popquiz van ’t Veerke zaterdagavond, met de Thor-cross op zondag, de duathlon van Etten-Leur en het NK korte baan zwemmen in Terneuzen. Kortom: twee drukke dagen.