Gastelse atleten onderweg (212)

Het zal zeker ook met de Veerke-quiz te maken gehad hebben, dat de groep Gastelse atleten op de Thor-cross dit jaar niet zo groot was dan voorgaande jaren. Zij, die er wel waren, presteerden weer naar behoren. Anne van Alphen boekte na lange tijd weer eens een zege bij de A-juniores. Anne legde het Vierhoeventraject in 20.27 minuten af en liet haar concurrentes de hielen zien. Celine de Wild wisselt de juniorencrossen met de damesraces af. Nu kwam ze weer uit bij de seniores. Direct achter Lotte van de Boom klasseerde Celine zich als vierde in 25.09 minuten.  Nu lijkt het verschil met haar leeftijdsgenote Maureen Koster weer even groot, maar dat kan straks op de Nederlandse kampioenschappen weer heel anders zijn. Die zijn over drie weken in Hellendoorn. Nadat de afgelopen maanden vooral Wendy in actie kwam en Roel met de kleine langs de kant, waren op de 45e Thor-cross de rollen omgekeerd. Bij zijn terugkeer haalde Roel een achtste plaats bij de M35. Hij legde de 10,5 kilometer  af in 43.26. Hoewel het zijn leeftijd nog niet is, schreef Adrie van Bavel in bij de M55. Hij werd tiende in deze groep  in 47.24. Mels Lambregts won bij de C-junioren, Frank Wouters werd achtste senior in 40.39.

Koen van Elteren loste zaterdagnacht de laatste kwisvraagstukken op, om zich op zondag fit te melden op de crossduathlon bij WBTV in Etten-Leur. Koen deed het lang niet slecht: een keurige positie in de bovenste middenmoot: 28e in 1.44.36 over de 6 km. lopen, 22 km. mountainbiken en 3 km. lopen. De halve afstanden werden afgelegd door Annet de Bot, die eerste seniore werd in 59.06. Ze was derde dame in totaal, want twee juniores waren haar te vlug af. Dochter Rosanne Akkermans heeft de smaak van de duursport in combinatie met turnactiviteiten weer helemaal te pakken. Rosanne werd in Etten-Leur achtste dame in 1.11.21.

In de zwemsport geldt de Diamond Swimming Race in Antwerpen als een topwedstrijd. Het was daar dat Marijn van Zundert liet zien dat zijn overgang naar Amsterdam vruchten begint af te werpen. Marijn debuteerde in de Nederlandse ploeg en dook op de 50 meter schoolslag voor het eerst onder de halve minuut: 29,47. Ook op de 100 ( 1.05,80) en de 200 meter schoolslag (2.34,08) haalde hij flink wat van zijn besttijden af. In april volgen de kwalificatieraces voor het Europees Juniorenkampioenschap. Het resulteerde in Antwerpen overigens in een tweede, vierde en zesde plaats op dit internationaal toernooi.

De trainingsritten op de Borchwerf zijn begonnen. Corné Hagenaars, vorige week nog enthousiast volger op de veldrit, heeft een goede overwintering gehad. Hij finishte vierde.

Dan waren vrijdag in ’t Kompas in Hoeven de sportverkiezingen weer zeer geslaagd voor de Gastelse atleten. Ga maar na: wielrenster Anouk Rockx wordt sportvrouw, de eerder genoemde Marijn van Zundert sportjongen, amazone Daphne Vergouwen is sportmeisje en haar Heerjansruitertjes jeugdsportteam. De zwembroers Bas en Coen de Bruijn werden tweede bij de verkiezing tot sportjongen respectievelijk sportman. Vijf titels en twee keer tweede, daarmee haalden de Gastelse atleten veruit de meeste prijzen weg op sportgala, dat ooit bij de Werkgroep Sport ’t Veerke begon. En mede dankzij deze rubriek blijven veel Gastelaren gestimuleerd om zo goed mogelijk hun sport te beoefenen.

De geslaagde eerste Veerke-quiz op zaterdag kende echter geen Gastelse winnaars:  gewonnen door het Markland College uit Zevenbergen voor Pagnevaart en de familie Lambregts. In een apart bericht op onze site meer daarover inclusief uitslagen en reacties.