Gastelse atleten onderweg (210)

Van de min of meer regionale WBVC-veldritten naar de nationale cross in Huijbergen. Jurgen Bartelen maakte zondag een meer dan verdienstelijk debuut tussen de grote jongens van de veldritsport. Op minder dan zes minuten van topper Mathieu van der Poel  (inderdaad zoon van Adrie) kwam Jurgen op de zonovergoten en daardoor zanderige omloop keurig als twaalfde terug. Een ijzersterk debuut dus. Jurgen was in 37.12 klaar met 13 kilometer veldrijden om de grote prijs Rabo Roosendaal/Woensdrecht en wedstrijd die in de meeste startgroepen de beste veldrijders uit Nederland op de been bracht.  Een veelbelovende start  tussen de gevestigde nieuwelingen, allemaal net iets ouder dan Jurgen.

 

Voor het overige was het een buitengewoon kalm sportweekeinde, al gold dat niet voor Adrie van Bavel. Die was zowel op zaterdag als op zondag in de weer. Zaterdag ploeterde hij door bos en duin in de 39e Delta-cross van Westenschouwen. De tien kilometer was hem te mats, dus schreef hij in bij de masters 55 plus die 7,5 kilometer aflegden. Adrie werd negende in die groep in 38.42 minuten. Daags erop waagde hij zich aan de vijf kilometer op de Kievitloop in Bergen op Zoom. Zijn tijd daar was

Aan de jaaroverzichten is de redactie van ‘t Veerke helaas door drukte anderszins nog niet toegekomen. Wel zo goed als klaar is de Hall of Fame, die dit jaar terugkeert op de website www.tveerke.nl Daarop kan iedereen straks terugzien welke prestaties geleverd zijn op Oranjeloop, Vlietloop, Triathlon, Pekkercross, Zomertijdloop, Jeugdtriathlon, Tridaagse en Avondvierdaagse. Een indrukwekkend overzicht met bijna 30.000 prestaties allemaal verricht in Gastel in de periode 1980 tot nu. De bedoeling is om bij de 250e aflevering van Gastelse Atleten Onderweg de website in de lucht te krijgen, dat is ongeveer ten tijde van de 27e Verwer en Janssentriathlon.

Komend weekeinde de grote Sprint-cross in Breda, een week later bij onze zusterclub Thor en ook de duathlon van WBTV in Etten-Leur en weer een week later is het voor Celine de Wild spannend op het NK indoor in Apeldoorn.  Tussen al die sportieve activiteiten door worden ook aan hersengymnastiek gedaan bij de 1e Sport- en Popmuziekquiz van ’t Veerke in ’t Hart van Gastel. Dertig teams van vier of vijf personen hebben zich aangemeld, dus dat wordt volle bak voor de vooral leuke vragen op het gebied van popmuziek en sport.  De quiz vervangt de sponsorborrel, die een paar jaar gehouden is. Veel sponsors van ’t Veerke doen nu mee aan de quiz. Bovendien is er een soort combiklassement van de teams die zowel aan de quiz als later dit jaar aan de trio-triathlon meedoen. Aanvang 20 uur. Ook publiek mag meedoen en na afloop de muzikale after-party meemaken. In de wintermaanden heeft ’t Veerke verder overleg gehad met MyLaps over een computergestuurde tijdsregistratie bij de triathlon. Ook met ’t Veerhuis zijn eerste ideeën besproken over een randprogramma rondom de triathlon, waarvan de inschrijving overigens al weer als een trein loopt. West-Brabant krijgt er met de natuurpadmarathon over de Brabantse Wal trouwens een schitterend evenement bij op 5 juni. Dat valt mooi tussen Vlietloop en de triathlon in.