Gastelse atleten onderweg (197)

Peter Bierkens is in navolging van zijn zoontjes ook weer begonnen met wedstrijden. In de veldrit van Kruiningen maakte de Stampersgatter zijn come-back met een 16e plaats bij de heren 45. En meer veldrijders want trio-triatleet René Horians deed ook mee en werd prima negende bij de senioren.

Dan lag Coen de Bruijn weer in het Bredase zwembad voor de landelijke C-competitie. Hij ging drie tellen sneller op de 400 meter, niet echt zijn slag en afstand: 4.33,51.

In Oosterhout werden Ruud Zijlmans 3e en junior Corne Hagenaars 17e. Veel successen op een rollermiddag in Hoogerheide. Thomas Bartelen en Tim Bierkens wonnen in hun leeftijdsgroep, Cliff de Peijper werd derde en Luuk Bierkens zesde. Het waren sprints over 200 en 300 meter.

De allerlaatste koers was op een zonnige zondag in de Fendert. De Gastelse licentiehouders vonden het welletjes, maar bij de prominenten kwamen enkele Gastelaren uitstekend voor de dag. Zo won Jacques Deijkers bij de 50-plussers en was onze sponsor/deelnemer René de Peinder tweede. Het kan zijn dat u ook Gerbert van de Biggelaar in de fietsenzaak aantreft. Dat kwam omdat René even op vakantie was.

Het veldrijden van de WBVC is dus in volle gang. Grote deelnemersvelden trouwens in dat circuit, dat bleek zondag ook op het zanderige en zware parcours in de Rucphense bossen. De beste prestaties kwamen op naam van de mannen Bartelen, echte doordouwers in het zand. Thomas en Jurgen werden allebei vijfde in hun leeftijdsgroep. Misschien zijn ze nog beter in het veld dan op de weg. Dan werd Luuk Bierkens 12e en broer Tim na materiaalpech toch nog knap 7e. De groep wordt gretige veldrijders wordt trouwens steeds groter want ook Cliff de Peijper met een 27e plaats en debutant Mitchell Jonkers op een 31e plaats waren van de partij. En het rijtje compleet makend met René Horians die nu zestiende werd bij de senioren en Peter Bierkens op een 22e plaats bij de veteranen. Al die coureurs zijn op 5 december in eigen huis te aanschouwen op een parcours vergelijkbaar met de Pekkercross. Hardlopen deed afgelopen weekeinde in wedstrijdverband maar 1 Gastelaar: Marc Schuld liep de halve marathon van Eindhoven. Hij finishte in 1.52.15 als 360e M35.

Naar het zwemmen met Janne en Roos Englebert. In de eigen Stok openden ze het seizoen met drie bronzen medailles op de zwemcompetitie D3. Janne werd twee keer 3e op de 25 rug (23,15) en 50 vrij (45,45). Roos werd 3e op de 50 vrij (47,45) en vierde op 25 rug (24,50)

In de Bredase Wisselaar zwommen ze daarna de 1e Speedowedstrijd. Janne werd 5e op de 100 meter vrij in 1.41,44 en ook vijfde op de 100 rug in 1.56,27. Daarmee vijf seconden onder zijn pr. Roos haalde zelfs zeven seconden van haar pr op de 100 school en kwam tot 2.00,70 en een tweede plaats. Grootste succes voor haar was de 100 meter vlinderslag in een fraaie 2.00,92 was ze de snelste en liefst 7 tellen harder dan ooit.

Mooi in het nieuws ook onze oud-deelneemster Henriette van de Koedijk als topvolleyster en Isabel de Vugt, die de Beyond Sport Award won. Hulde. De Werkgroep Sport ’t Veerke was bij het toptriathlonoverleg. Aanstaande vrijdag gaan we naar de opening van het kantoor van onze hoofdsponsor Verwer & Janssen.