Geert van Dijk had afgelopen zaterdag een meerkamp in Woerden. Een intensief dagje atletiek zeg maar, want hij sprong 3,26 meter ver, wierp de speer 14,37 meter, liep de 200 meter in 38,64 seconden, stuurde de discus 16,34 meter vooruit en liep tenslotte de 1500 meter in 9.02,19. Daarmee werd hij tussen alle masters knap derde.

In het Gastelse sport- en gezondheidscentrum Body Active werd zaterdag een spinningmarathon voor het goede doel gehouden: het Sterrenfonds. Chantal en Ingrid (die we nog kennen van de Vlietlopen) hadden de organisatie goed  voor elkaar en waren erin geslaagd kopstukken als Michael Boogerd en Jac Hanegraaf in huis te halen. Veel Gastelse atleten spinden mee, onder meer de Toga-groep, die een uurtje op de fietsen spinden. Acht deelnemers zaten zelfs de volle zes uur op de fiets. Hulde aan deelnemers en initiatiefnemers, die een mooi bedrag mochten overhandigen.

Anouk Rockx was nog steeds op de weg te vinden. Ze sloot haar seizoen af in stijl met het winnen van de Ronde van Oosterhout in een sprint met zes. Haar vierde seizoenszege, bovendien ook de leidersprijs. Zes keer was Anouk dit seizoen tweede. Simone werd in de massasprint 15e. Daags voor Oosterhout reed Anouk nog het Nederlands clubkampioenschap in regenachtig Groningen met haar formatie Dura Vermeer. De ploeg werd ondanks een valpartij vijfde.

De jeugdrenners zitten al in het veld met het WBVC-circuit. Tim Bierkens eindigde in Kruiningen knap derde. Zijn broer Luuk deed er niet voor onder en werd vijfde.

De zware Marathon Zeeland bevalt Johan van Opstal wel. Geen race voor supersnelle tijden, wel een schitterende ervaring over waterkeringen, strand en duinen. Johan kwam halverwege als twintigste door in 1.28.26. In het tweede  gedeelte had hij nog enig verval maar zijn 3.09.12 uur was prachtig en goed voor de 15e plaats bij de M35 en 26e in totaal. Het ging over de hele linie harder dan de pittige aflevering van vorig jaar, maar dat Johan liefst 25 minuten van zijn parcoursrecord zou af halen, was  super. De 3.09 is zelfs de op 1 na beste marathontijd door een Gastelaar sinds 2007 gelopen. Bernard liep vorig jaar op het asfalt van Eindhoven acht minuten sneller.

De 25e Singelloop was een grote happening, die ook de mooie najaarszon als beloning mee kreeg. Duizenden lopers bijgevolg, waaronder een handvol Gastelaren. Adrie van Bavel liep de 5 kilometer en werd 95e recreant in 23.51. De anderen kozen voor de 10 kilometer waarop Paul Musters als 12e senior rap terugkeerde op de grote markt in 35.59. Een goede prestatie ook van Corrie Schoenmakers: 28e vrouw in 48.28. Jimmy Tak werd 398e in 49.46 en ook Anja Mouwen (144e in 55.10) en Carry Bolmer (341e in 59.13) beleefden een plezierig dagje rennen door de Bredase binnenstad.

De NTB was vorige week nog naarstig op zoek naar een organisatie voor het NK jeugd en junioren. Oud Gastel had de voorkeur omdat wij ervaring hebben met dit NK. Echter als stayerwedstrijd zien we dat nu nog  niet zitten. Ooit willen we wellicht een groot NK afhankelijk van hoe de A4 straks ligt.

Aanstaand weekeinde de Bergse Havenloop en de marathon van Eindhoven. De fanatieke triathlonliefhebbers gaan naar de Nacht van de Triathlon om live naar de Ironman op Hawaii te kijken. Speakers Wim en Ruud geven daar commentaar bij de beelden.