Gastelse atleten onderweg (198)

Internet is natuurlijk niet altijd betrouwbaar. In de uitslagen van de Singelloop stond weliswaar Paul, maar in werkelijkheid liep broer Rob Musters daar naar een fraaie 35.59. Het had de opmaat moeten worden voor de halve marathon van Etten-Leur, maar daar heeft Rob zich toch voor afgemeld. Wel deed hij met AVO een paar weken terug nog mee in het Gastels getinte team bij de Hart van Brabantloop. In estafettevorm 110 kilometer afleggen. AVO werd er nu elfde mee in een tijd van 6.59.27. Naast Rob zaten Gerbert van de Biggelaar, Jurgen Danen, Johan van Opstal, Mark van Merrienboer, José de Vugt en Marian en Celine de Wild in de formatie.

Op de Amsterdam marathon geen Gastelse deelname.  Aanstaande zondag zal dat wel anders zijn met de 10 kilometer van AVR, de afsluiting van het West-Brabant Loop Circuit 2010, waar ook de Vlietloop deel van uitmaakt.

De veldrijders waren in de bossen nabij Zwartenberg in het noorden van Etten-Leur.  Op een zware ondergrond ploeterden de deelnemers over het circuit een wedstrijd, die meetelt in het WBVC.  De Gastelse jeugd kan zonder meer terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Jurgen Bartelen bereikte voor het eerst zelfs het podium: hij werd prachtig derde bij de 14-jarigen, in diezelfde groep finishte nieuwkomer Mitchell Jonkers als 24e. Ereplaatsen ook voor Tim Bierkens en Thomas Bartelen, respectievelijk vierde en vijfde. Maar ook Luuk Bierkens gaat steeds beter door het veld en de bossen: hij eindigde nu tiende. Cliff de Peijper was goed voor een 15e plaats. De senioren ontbraken ook niet: René Horians eindigde 19e en Peter Bierkens werd 18e bij de 45-plussers. Alles in de aanloop naar 5 december als Gastel (en Stampersgat) een primeur krijgen: een eigen veldrit. De Werkgroep Sport ’t Veerke is gevraagd te assisteren bij de jury. Wij vergaderen daar komende week over. Het bestuur liet zich zien bij de opening van het kantoor van Verwer & Janssen onze hoofdsponsor.

Voor Sven Megens eindigde het wegseizoen op 10 oktober in Terneuzen met een koppelkoers, waarbij de hulp ingeschakeld werd van niemand minder dan Anouk Rockx. Sven was echter de hele week ziek geweest en had geen macht. Over de 34,5 kilometer reed het drietal (pa Perry op de tandem meegerekend) 56.35 minuten. Daarmee eindigden ze derde. Daags tevoren was de tandem nog in de kermiskoers van Ijzendijke gestart. Na wat gedrang kwamen Sven en Perry was slecht uit de startblokken. Uiteindelijk werden ze vierde.

Tenslotte goed nieuws voor ons zwemtalent Marijn van Zundert. Hij kan gaan trainen in het regionaal trainingscentrum in Amsterdam bij de nationale schoolslagtrainer Hans Elzerman. Het betekent dat de 16-jarige Marijn (ook hij begon ooit als jeugdtriatleetje) gaat verhuizen naar Amsterdam om daar de trainingen te volgen en door te groeien naar de Europese zwemtop. Marijn succes!

Als ’t Veerke hebben we deze week weer vergaderd en onze nieuwe activiteit de sport- en popquiz besproken. Noteer het alvast in uw agenda: zaterdagavond 29 januari in ’t Hart van Gastel.