Ruim 1000 deelnemers op Gastelse triathlon

Het kan niet anders of Oud Gastel raakt de komende weken overspoeld door zwemmende, fietsende en hardlopende mensen. Op de inschrijflijsten staan voor het triathlonweekeinde van 26 en 27 juni maar liefst 1020 deelnemers verdeeld over vijftien series. Het is daarmee het grootste sportevenement  in Halderberge geworden. Dat was het al enkele jaren, maar de explosieve groei naar al bijna 1000 deelnemers is ook voor Veerke-begrippen ongekend. Alle series zitten dan ook mudjevol, er kan niemand meer bij.

BrabantsMooiste2014-8

De triathlonweek begint maandag 22 juni met de Tridaagse en het proefzwemmen aan de Vliet op dinsdagavond. Dan al staan tientallen atleten te popelen om  de watertemperatuur te proeven. Na de finale van de Tridaagse met wandelen op woensdag zet de organisatie de laatste puntjes op de i voor het triathlonweekeinde. Daarin mag de organisatie dus honderden triatleten ontvangen uit heel Nederland, maar ook België, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Het dorp bruist dus van de activiteiten, want na Sfeerpop en de Marterei is dit het derde opeenvolgende weekend waarbij honderden mensen op de been zijn.

Op vrijdagavond 26 juni is de 22e jeugdtriathlon. Bijna honderd kinderen vanaf groep 3 tot en met de middelbare schooljeugd hebben zich hiervoor ingeschreven. Bijna alle kids komen uit Gastel. Late beslissers kunnen nog aansluiten. Aanmelden via de website www.tveerke.nl en dan naar inschrijven jeugdtriathlon.

De apotheose is de 31e Verwer & Janssentriathlon op zaterdag 27 juni. Aanvang 9.00 uur met de wedstrijd waarin grote namen als Gerrit Schellens, Erik-Simon Strijk, Bart Colpaert, Chris Brands en Richard de Groot en bij de dames Mirjam Weerd, Sandra Wassink en Cora Vlot. De sprint series en kwart triathlons volgen daarna met in totaal bijna vijftig Gastels deelnemers. Dan om 11.10 uur de 1e Divisie-competitie met 31 teams uit het hele land. Daarbij tal van toppers van Groningen tot Den Helder en van Vlissingen tot Maastricht. Om 11.15 uur een bijzondere serie Rennen voor Twee waarin koppels onder begeleiding van Maarten van der Weijden, Leontien van Moorsel en Erben Wennemars in actie komen voor het TV programma. Om 12.15 uur volgt het NK paratriathlon en om 14.30 uur de Trio-triathlon voor teams. In die groep doet zo'n beetje het halve dorp mee.  Alleen voor dat laatste zijn nog startplaatsen beschikbaar!