Gastelse atleten onderweg (317)

timspijkenisse

OUD GASTEL – Het werd opnieuw koud, maar het wegseizoen voor hardlopers houdt daar geen rekening mee. De massa trok naar de City-Pier-Cityloop en – ook aan de kust – was de Pannenkoekenmolenloop in Burgh-Haamstede, met na afloop voor elke deelnemer uiteraard…een pannenkoek. Snel aan tafel zat Rob Musters. Hij werd langs het ijskoude duinengebied van Haamstede zevende in totaal en vijfde senior. De zware loop over vijftien kilometer legde hij af in 1.02.03 uur. Adrie van Bavel koos voor de verandering ook de langste afstand. Hij sloot de rij bij de mannelijke wedstrijdatleten in een tijd van 1.35.17 uur. Daarmee was hij 29e bij de mannen 45.


Snerpende kou ook op de boulevard bij Scheveningen voor de CPC. Daar hielden de Stampersgatse atleten de lokale eer hoog. Rinske van Rosendaal liep de Dunea 10 kilometer loop in 50.34 minuten en was daarmee 318e in een veld van 8300 vrouwen. Plaatsgenote Rina van der Wildt deed dezelfde afstand in 59.28 minuten en was daarmee de 1292e atlete, die voor de Scheveningse Pier arriveerde. Van de laatste Bergse Kievitloop in februari is bekend dat Oswald de Bruijn naar een tiende plaats liep op de 5 kilometer in 21.39.
Over naar het zwemmen waar we toch wel een sterke lichting hebben momenteel. Aangevoerd door Merijn van Zundert en de gebroeders De Bruijn staan jonge talenten te trappelen om zich aan te sluiten bij die top. Namens als Janne en Roos Englebert, Maartje Bastiaansen, Maartje Tak en Wessel Heijnemans duiken steeds vaker op. Roos zwom twee weken na het NK een thuiswedstrijd in De Stok. Het was de vierde competitiewedstrijd en ze kwam uit in de Junioren 1-klasse. Daarin werd ze prachtig tweede op de 50 meter vlinderslag in 37,86 en derde op de 100 meter vrije slag in 1.14,80. Beiden persoonlijke records.
De koersen zijn in volle gang. In de directe omgeving was veel volk op de been voor de Rucphense Dorpenomloop, die steeds internationaler wordt. In dit grote geweld reed ook Corné Hagenaars mee, vooral in dienst van zijn ploegmaats. In de afwachtingswedstrijden voor de jeugd haalde Tim Bierkens een derde plaats. Moreno Tak was de vijfde man in zijn jeugdgroep en Stan van den Bergh en Luuk Bierkens haalden elk een 21e plaats. Op zaterdag was het erg nat en koud in Spijkenisse, maar voor Tim Bierkens scheen de zon. Hij won zijn eerste koers van het wegseizoen. Broer Luuk spurtte in de voorste groep naar een 20e plaats. Ook naar de Kattekoers in Ieper waren plaatselijke wielrenners, maar zij haalden geen hoge klassering.
De voorbereidingen voor de Zomertijdloop van ’t Veerke op 3 april zijn in volle gang. De start is die woensdagavond om 19.00 uur op de Markt in Oud Gastel. Deelnemers kunnen trainingskleding e.d. meegeven met de organisatie, die alles naar de finishplaats (Gastel Sfeer) brengt. Daarnaast de Vlietloop, die dit jaar op 30 april een ‘koninklijke behandeling’ krijgt en later de triathlon, die wellicht een extra serie erbij krijgt. Alle nieuws op de website www.tveerke.nl
Maar eerst natuurlijk komende zondag de Halderbergeloop bij AVO’83, het begin van het West Brabant Loop Circuit 2013 met Cheltenhamrun al op 20 april en tien dagen later de Vlietloop. De mountainbikers kunnen de 17e maart terecht op de Citymountainbiketocht in Roosendaal bij zustervereniging De Kaaimannen.