Gastelse atleten onderweg (316)

OUD GASTEL Dit keer schaatsen aan het begin. Want hoewel het seizoen op zijn eind loopt is de naam Lisette de Jong in deze rubriek nog niet gevallen. Van kunstschaatsen is de Gastelse ijskoningin op de lange baan overgestapt en met succes. Afgelopen weekend werd ze op de gewestelijke all-roundkampioenschappen zelfs tweede. Lisette is lid van Ballangrud en won op de baan in Breda de 1500 meter in 2.14,78 en werd tweede op de 500 meter in 44,91, tweede op de 1000 in 1.29,55 en tweede op de 3 kilometer in 4.37,40. Volgend winterseizoen maar eens nadrukkelijk gaan volgen. Nog even terugkomen op de zwemprestaties van Roos Englebert een week geleden. Door alleen te vermelden dat het de Speedo Jaargangfinale betrof, doen we tekort aan het niveau dat in het Leidse zwembad bijeen was. Het betrof namelijk op alle afstanden de top 18 van Nederland en de Gastelse zwemster was daar dus voor vijf afstanden voor uitgenodigd. Daarmee staan deze Speedowedstrijden gelijk aan het Nederlands kampioenschap zwemmen en was Roos dus bijvoorbeeld op de 100 wisselslag zevende van Nederland.

In Doorn deed Rina van der Wildt mee aan de 6 kilometer prestatieloop. In het grote veld van deze voor de meeste regio-atleten onbekende 3Bergenloop werd ze 37e vrouw in 36.30 minuten. Voor de amateurs zijn de wielerklassiekers begonnen. Ster van Zwolle, Omloop van de Houtse Linies. Dat soort wegwedstrijden. Corné Hagenaars mocht zich meten met de grote jongens en dat resulteerde in de Westbrabantse klassieker, die eindigde in Den Hout in een 92e plaats. Ook voor de jeugd is het wegseizoen begonnen. In Breda kwam Tim Bierkens meteen al goed uit de startblokken met een tweede plaats na een millimeterspurt. Broer Luuk fietste mee in de grote kopgroep en werd uiteindelijk zeventiende.

Nog een maand en dan staat de Zomertijdloop op het programma. Het recreatief bedoelde evenement is zo populair dat ook Thor de naam heeft overgenomen, zij het dat daar op zondagmorgen, direct na het verzetten van de klok gelopen wordt. 't Veerke zet de atleten pas op woensdag 3 april weer in beweging. De loop begint bij 't Hart van Gastel om 19.00 uur exact en eindigt zo'n drie kwartier tot anderhalf uur later bij Gastel Sfeer. Meer informatie op de website www.tveerke.nl

Verder werkt 't Veerke aan een bijzondere laatste 30-april viering met uiteraard de Oranjeloop en Vlietloop weer op het menu. De 30e editie van de Vlietloop vindt in 2014 dus niet op de 30e april plaats, maar op Oranjedag/Koningsdag en dat is zaterdag 26 april. Tenslotte de Gastelse triathlon. Veel nieuws daarover. Onder meer het parcours, waar een stukje nieuwe A4 in verwerkt gaat worden en ook de massale belangstelling op alle afstanden. Vanwege de 1e Divisie competitie is inmiddels op de 1/3e afstand met een wachtlijst begonnen. Het aantal deelnemers ligt immers al op 250. Ook de andere afstanden lopen lekker vol. De 1/8e herbergt bovendien vanwege het 100-jarig bestaan van de Gastelse brandweer het NK voor brandweerlieden. Dat geldt ook voor de trio's trouwens. Wie nog mee wil doen, wees er op tijd bij!