OUD GASTEL Dat triathlon een teamsport geworden is, bewezen de Toga en Trimates tijdens de 1e en Eredivisiewedstrijden. De organisatie gaat er volgend jaar zelfs een 2e Divisie aan toevoegen en het verzoek ligt er om in Oud Gastel zowel een 1e als 2e Divisiewedstrijd te houden. De organisatie moet zich daar nog over beraden. Dat ook hardlopen een teamsport kan zijn, blijkt jaarlijks tijdens de Hart van Brabantloop in en rond Tilburg. AVO'83 doet er trouw aan mee en steeds vaker is de Gastelse inbreng daarin nadrukkelijk aanwezig. Dit jaar behaalde de ploeg een negende plaats in het veld van 82 teams. De estafetteloop over ruim 100 kilometer werd door de ploeg afgelegd in 6.47.51 uur. In het team liep Gerbert van den Biggelaar de tweede etappe van 7,4 kilometer als snelste van allemaal in 24.25. Daphne Pluymackers kwam in actie tijdens de vierde etappe. Ze liep de 42e tijd. Partner Jurgen Danen was na maanden inactiviteit weer terug op hardloopschoenen en liep de vijfde etappe als 24e. De 6,4 kilometer in 28.06. Rob Musters was de AVO-man in de achtste etappe over 9,6 kilometer deed hij 33.18. Na de gezamenlijke herstart in Oirschot ging Ger Haverkamp lopen. Over de 9 kiloketer deed Ger 35.58, goed voor de 24e tijd. De mooiste etappe is die van Oisterwijk naar Moergestel. José de Vugt mocht deze overbruggen. Ze liep sterk naar uiteindelijk de veertiende tijd: 26.04 over de 5,5 kilometer. Het stokje ging daarna over in handen van teamleider Johan van Opstal, die de zesde tijd noteerde en 32.04 over 8,2 kilometer liep. Tenslotte liep Gerbert van den Biggelaar nog een keer, wederom scoorde hij de snelste tijd van allemaal met een toptijd van 15.23 over de vijf kilometer. Onder mooie weersomstandigheden liepen de blauwhemden vervolgens als negende terug Tilburg binnen. De prestatie telt, maar de gezelligheid en saamhorigheid in de Hart van Brabantloop zijn zeker zo belangrijk.

In Steenbergen werd de tweede Acht van Heshof door het centrum voor het eerst op zaterdagavond gehouden. Net als in Midden-Brabant was het mooi weer, dat gaf veel ambiance. Aan de race deed Michel van der Weegen mee. Hij werd 29e op de vijf kilometer in 29.46. Op de tien kilometer liep good-old Frans Reuvers weer eens mee. Hij bleek het niet verleerd: derde in 39.25. Aan de Posbankloop in Velp deed Rina van der Wildt mee, ze werd zesde V55 in 35.39 over de zes kilometer. Terwijl in Berlijn het wereldrecord opnieuw aan flarden werd gelopen bereidde Roel van Nes zich voor op zijn marathon van Eindhoven. Hij liep de Rijk Zwaan 10 EM van 's Gravenzande oftewel Westlands Mooiste. Roel kwam als tweede H40 aan in 57.03, een persoonlijk record. Vrouw Wendy Deijkers werd derde D35 in 1.15.15.

De veldritten beginnen nu al. In Kruiningen was Moreno Tak 14e, Stan van den Bergh 23e en Luuk Bierkens 20e bij de 11/12-jarigen. Tim pakte gelijk de overwinning in het veld. Zondag reden de broers de laatste wegwedstrijd van het jaar in Bocholtz. Luuk werd vijfde en Tim derde. Met zes zeges in het wegseizoen kunnen de broers tevreden zijn. De Nederlands clubkampioenschappen rondom het Lauwersmeer met Cliff de Peijper in het team van de Zuidwesthoek. Ze werden 34e in 47.05. In de cycle-cross van Kruiningen werd Renee Horians 12e, Andre Horians 13e, Peter Bierkens 20e en William Lazeroms 32e.