Gastelse atleten onderweg (341)

OUD GASTEL Voor de triatleten zit een lang en zwaar seizoen erop. De Toga-atleten zijn in de Apex Eerste Divisie, waar ook de Gastelse wedstrijd deel van uitmaakt, op de 24e plaats geeindigd. In totaal deden 31 teams mee. De Gastelaren (Koen van Elteren, Ed Arbman, Jan Moerings, Johan Bossers, John Bierkens, Kees Bastiaansen en Hans Berkhout) finishten 22e in Weert, 23e in Almere, 25e voor eigen publik in de Verwer & Janssentriathlon, 24e in Utrecht en 29e in de finale in de Rutbeek triathlon van Enschede. Geen slecht debuut van de TOGA-ploeg die zich handhaaft in de 1e divisie, terwijl er volgend jaar ook een 2e divisie bij gaat komen. 

Foto: Ilona de jong

 

De thuiswedstrijd blijft overigens in het circuit, dus ook volgend jaar 21 juni komen de 1e divisionisten weer naar Gastel. In dit atletenoverzicht kwamen trouwens de jeugdtriatleten van Oud Gastel nog niet voor. Toch leverden zij deze zomer schitterende prestaties op de vrijdagavond van de Gastelse triathlon. Tom Danen en Elke Borlijn waren de jongste winnaars in groep 3. In de tweede serie prolongeerde Falco Piree zijn overwinning van vorig jaar en was Mirthe van de Meeberg het snelste meisje. Groep 5 dan met Ernson van den Bos voor de tweede keer winnaar en Mijntje van Meel. De laatste had goed geluisterd naar haar moeder Yvonne, die in de weken voorafgaand de clinics gaf. Moreno Tak fietste in groep 6 weer zo hard dat ie alle triatleten achter zich liet, beste meisje in die groep was Lotte Uijtdewilligen. Roos en Janne Englebert maakten de dienst uit in groep 7 en dat dan juist weer mede dankzij hun sterke zwemnummer. Mark van Wijk won in groep 8 voor het eerst de jeugdtriathlon en Max Donkersloot en Kirstin Balemans waren de besten bij de middelbare scholieren. Max al voor de zevende keer en Kirstin zelfs voor de negende keer op rij. Een absoluut record. Records werden er ook gezet qua snelheid, want maar liefst zeven van de veertien parcoursrecords werden verbroken. Bovendien was het aantal deelnemers aan de 20e jeugdtriathlon weer groeiende. Met 82 triatleetjes zat het evenement duidelijk weer in de lift. Onlangs is een promotiefilmpje van negen minuten gereed gekomen, vervaardigd door Christ van den Bergh van de Roosendaalse videoclub. Die promo gaat volgend jaar langs de scholen in de hoop dat nog meer jeugd mee gaat doen.

De wielrenners hebben het seizoen nog niet klaar. Zo werd Cliff de Peijper 30e in de Ronde van de Molen in Oosterhout. En in de jeugdronde van Arkel eindigde Stan van den Bergh op een achttiende plaats en Moreno Tak werd vijftiende. In de Zwanenburgse jeugdkoers bereikte Tim Bierkens weer eens het podium, nu als derde. Luuk Bierkens werd veertiende. De andere dag was het weer vroeg naar het Limburgse Heerlen voor een klimkoers met opnieuw goede klasseringen: Tim vierde en Luuk sterk vijfde. De jongste Bierkens liet onder meer de Nederlandse en Luxemburgse kampioenen achter zich.

Verder waren het drukke tijden voor Veerke-speaker Wim van den Broek, die na zijn 25e keer Almere ook nog commentaar mocht geven bij de beelden op RTL-7 voor de Challenge triathlon van Almere en daarna met de Pyramideduathlon in Austerlitz en de eerste triathlon van Maastricht het seizoen afsloot.