Bij TOGA zijn de clubkampioenschappen weer achter de rug. Via een puntensysteem, dat alleen door de TOGA-atleten begrepen wordt, is Ad Verheijen tot clubkampioen benoemd. De tweede plaats was voor Koen van Elteren, derde werd Maarten den Engelse. Aan de TOGA kampioenschappen, die altijd eindigen met een clubbarbecue deden 18 leden mee.

In het verre Doetinchem testte Rob Musters zich een laatste maal met het oog op het NK Olympische afstand aanstaande zaterdag in Veenendaal. Na enkele wielerwedstrijden in Breda te hebben gekoerst, waar Rob zo tussen de twintigste en dertigste plaats uit kwam, zat het ook met fietsen wel goed in de Achterhoek. De winst op de 1/8e triathlon ging naar Rob, die als tweede uit het water van de Stroombroek kwam en bij het fietsen de leiding kort overnam. Rob Kwaaitaal uit Nijmegen, ooit derde in Gastel, pakte de kop over. Bij het lopen trok de Gastelse Rob dat na een kilometer al weer recht. Op dat looponderdeel vergrootte hij zijn voorsprong tot 1 minuut. Komende zaterdag dus met de TriMates in de Eredivisie-competitie tevens NK in Veenendaal. In het team komt ook Gerbert van den Biggelaar uit. Ook hij is in vorm getuige zijn zege in de Twentse Triathlon Tour.

 

In Vlaardingen kwamen de crosstriatleten opnieuw in actie. Nu niet voor het wereldkampioenschap, zoals een maand geleden in Kijkduin maar voor het NK. Annette de Bot mag zich met recht een specialiste noemen. Hoewel Annette een stoeptegel op haar teen had laten vallen bij het klussen de dag ervoor, was ze toch op dreef. Ze werd 13e in totaal van alle dames in 3.09.33 uur. Maar in de veteranenklasses liet ze wel iedereen achter zich. Het Wilhelmus klonk na afloop speciaal ook voor de nieuwe Nederlands kampioene al vond ze zelf haar vijfde plaats op het WK waardevoller.

Een ander NK was het tijdrijden voor ID-renners, afgelopen weekend in Hoogerheide. Perry en Sven beklommen de tandem en reden in hoog tempo door de straten van het wielerdorp. Het resulteerde in een vierde plaats.

Hardlopers krijgen het allengs weer drukker. De Polderloop in Hoeven breekt het najaar altijd open. In totaal weer 691 lopers bijeen, ongekende aantallen voor zo'n schier eenvoudige loop. Zoals bekend, duurt het altijd even voor de uitslagen bekend zijn. Zeker is dat Ad Verheijen en Rob Musters namens Gastel podiumplaatsen bereikt hebben. In het najaar ongetwijfeld meer resultaten uit de dinsdagavondklassieker. De zaterdag erna, opnieuw op Halderbergs grondgebied, de nieuwe Midsummerrun in Bosschenhoofd. Deel uitmakend van de Midzomerfeesten was deze loop meteen een voltreffer met 170 starters. Anne van Alphen won de 5 kilometer en ook Miranda van der Aarssen en Johan van Opstal zetten fraaie prestaties en tijden neer. De uitslagen van de 1e Midsummerun Bosschenhoofd: 5 km. 12.Piet Damen 22.50; 15.Gerriejan Rockx 23.25; 32.Richard van Baal 27.31; dames: 1.Anne van Alphen 22.06; 17.Marit Korst 29.56; 18.Anouk Korst 29.56. 10 kilometer: 7.Johan van Opstal 40.10; 14.Ger Haverkamp 42.38; 27.Michel van der Weegen 45.30; 28.Piet Danen 45.39; 45.Toine Damen 49.06; 65.Peter Rockx 58.36; dames: 6.Miranda van der Aarssen 46.48; 13.Mien Ossenblok 57.04; 16.Petra Rockx 58.36; 17.Rina van der Wild 58.46. Adrie van Bavel vond nog een 12 kilometer loop in Westerschouwen, waar hij 1.00.11 over deed en daarmee derde H50. In de ronde van Nuenen werd Tim Bierkens vierde en broer Luuk 24e.