OUD GASTEL – Een zachte winter maakt het verlangen naar langere avonden niet minder. Het is daarom dat de Arvo-Zomertijdloop van 't Veerke toch altijd in trek is bij hardlopers, zowel toppers als recreanten. Op woensdag 1 april is al weer de vijfde editie van de loop. De lustrumuitgave wordt weer een dubbel loopfeest want naast de 8 kilometer is er opnieuw een 4 kilometer route. Zo wordt de grootste trainingsloop van West-Brabant steeds gezelliger. Vanwege het leuke parcours, de gezellige sfeer van het op elkaar wachten tijdens het lopen en uiteindelijk de aankomst en het slotfeest in Gastel Sfeerschuur met de winnaar van de Steel on Wheels-competitie deejay Orm Rijsdijk, die zich focust op zomerse klanken en (vanwege 1 april) de grappigste platen draait.

zomertijd2015

Favorieten

Op de eerste woensdagavond na het verzetten van de klok staat dit recreatieve evenement altijd op de kalender. De route begint bij Café 't Hart van Gastel gaat over de Rijpersweg door Stampersgat en via de Gastelsedijk West eindigend bij Gastel Sfeer. Totale lengte acht kilometer. Wie de vier loopt gaat via de Julianastraat, Oudendijk naar de Rolleweg en zo via de Gastelsedijk West naar de Sfeerschuur. Aanvang 19.00 uur. Let wel: het is een trimloop, een trainingsloop, want de eerste kilometers blijft de groep zo veel mogelijk bij elkaar. Een leuke manier om kennis te maken met de loopsport. De winnaar is niet belangrijk, degene die als laatste binnen komt ontvangt de rode lantaarn. Favorieten zijn er dus niet, maar er doen tal van toppers mee die het leuk vinden deze trimloop mee te pakken. Het mooie van de Zomertijdloop is dat ook trimmers meedoen, die nooit een wedstrijd lopen. Omdat ze graag een beetje in de anonimiteit sporten. En die kans krijgen ze bij de Zomertijdloop, waarvan geen uitslag wordt opgemaakt. Alleen de nummer laatst krijgt 'eeuwige roem'. Op zowel de 4 als de 8 kilometer reikt 't Veerke de rode lantaarn uit.

Voor-inschrijven kan

Voor het eerst kan ook worden vooringeschreven. Dat gaat, zoals bij alle Veerke-evenemeten online via www.tveerke.nl. Dan verschijnt direct de banner waarop kan worden vooringeschreven. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 18.30 uur in 't Hart van Gastel. Wie daar spullen achterlaat, kan ze door de organisatie laten vervoeren naar Gastel Sfeer. Wat ook kan is nog iets vroeger komen en fiets of auto alvast bij Gastel Sfeer zetten en het eerste stukje joggen naar de Markt.

Reeds 26 dagen later, op 27 april, is dan de 31e Vlietloop. Voor veel atleten is de Zomertijdloop een mooie stapje richting wellicht de eerste 5 of zelfs 10 Engelse Mijl op Koningsdag. En ook dat evenement is aan vernieuwingen onderhevig.