Gastelse atleten onderweg

OUD GASTEL Het was een topweekend voor de Gastelse zwemmer Janne en Roos Englebert. In Eindhoven mochten ze mee doen aan de Zuidnederlandse kampioenschappen lange afstand in het 50 meter Pieter van den Hoogenband-bad. Roos zwom naar een vijfde plaats op de 800 meter vrije slag in een tijd van 10.49 minuten. Op de 400 meter wisselslag kwam ze zelfs tot zilver in een tijd van 5.59 minuten. Die afstand ligt broer en zus het beste, want Janne zwom naar de Zuidnederlandse titel in 5.49 minuten. Daarnaast haalde hij zilver op de 1500 meter vrije slag in 19.45 minuten en slechts veertien-tiende van het goud verwijderd.

Jannekampioen

Op de fiets trokken de coureurs naar de wedstrijden.

Moreno Tak was tot dusverre op de weg 24e in Sint Willebrord en zondag 19e in Nieuwkuijk. Daar werd Stan van den Bergh keurig veertiende, na eerder in Willebrord 30e geworden. Luuk Bierkens werd 29e in de afwachtingswedstrijd van de Dorpenomloop. Broer Tim Bierkens reed hoofdzakelijk Belgische koersen en kwam daar deze maand ook al met twee zeges vandaan. Twee weken geleden in Essen en afgelopen zaterdag in Izegem stak de Stampersgatse coureur triomfantelijk de handen in de lucht. De veelvraat reed bovendien naar een derde plaats in Vollezele, een zevende in Rijkevorsel, een 16e in Opwijk en een 42e in Arendonk. In Nederland kwam hij nog niet veel in actie. Cliff de Peijper werd behalve twaalfde in Woensdrecht ook 42e in de topkoers in Rijkevorsel tijdens Halfvasten. In de Ronde van Oud Vossemeer werd Renee Horians 37e.

De wedstrijdlopers namen een weekje rust. De ultraloop in Gilze bleek te ver. Wat dat betreft leent de Zomertijdloop zich beter voor een goede start van het wegseizoen. Het is te doen op woensdag 1 april vanaf de Markt in Oud Gastel. Start om 19.00 uur.