Team Pol

Foukje en Jari

team pol 1JARI DOET EEN TRIATLON!
 
'Foek, is dit niet wat voor jou en Jari?' Klaasjan, mijn man, drukt een oproepje onder mijn neus in de Visie, het programmablad van de EO. Ze zoeken een kind met beperkingen die samen met een ouder de triatlon van Oud Gastel wil doen voor het televisieprogramma Rennen voor Twee. Mijn eerste reactie is: 't Is goed met jou, maar dat ga ik niet doen!' Toch blijft de oproep in mijn gedachten en als het twee week later weer voorbij komt besluiten Jari (17 jaar) en ik (51 jaar) een mail te sturen. We worden gebeld, een bezoekje volgt, maar Jari zegt heel wijs: 'Reken er maar niet te hard op, mam'
 
Geheel onverwachts, tijdens een bezoekje aan het restaurant De Linde waar Jari werkt, schuift ineens een camera tegenover ons en wordt ons het startbewijs overhandigd. Wat een verrassing én de realisatie dat het nu echt moet gebeuren. Na een nulmeting door het Sport Medisch Adviescentrum in Amersfoort begint de hardlooptraining met 1 minuut rennen, 2 minuten wandelen. Moet dit ooit wat worden? Tot onze verbazing is na vijf weken de hardlooptraining uitgegroeid tot 45 minuten hardlopen en van minst favoriete sport de meest favoriete sport geworden. Ook het zwemmen en fietsen is stevig aangepakt.
Jari ziet elke dag uit naar de training. Weer of geen weer, ze gaat stevig ingepakt in meerdere lagen warme kleren en twee pittenzakken mee in de hardlooprolstoel. Tijdens het fietsen houdt ze zichzelf warm door hele einden fanatiek mee te fietsen voor op de HASE fiets. Met natte broekspijpen aan de rand van het zwembad moedigt ze aan en telt de baantjes. En wat heeft ze een zin in het bootje wat binnenkort gebruikt gaat worden in open water.
Gefilmd worden vindt ze niet echt leuk, maar de presentator Bert en de coaches Maarten, Leontien en Erben ontmoeten dan weer wel.
 
We staan nu op het punt dat we de losse onderdelen volbrengen, weliswaar nog zonder bootje tijdens het zwemmen. Nu nog de drie sporten achter elkaar uitvoeren. Vorige week ging 1/8ste triatlon als training heel goed. Het gaat lukken!

team pol 4team pol 3team pol 2

(Team Pol tijdens de tv-opnames van Rennen voor Twee, bij het in ontvangst nemen van de fietsen. Tekst is van Team Pol samengesteld. Foto’s: Petra Huijsmans)