30e Pekkercross zondag in Gastel

Een niet met andere veld- of boslopen te vergelijken cross. Dat is de Pekkercross van Oud Gastel. Komende zondag 21 december staat het sportieve evenement andermaal op het programma. Op een uitdagend parcours, wat steeds meer ook door het Gastels Bos gaat. De afgelopen weken hebben al zo'n vijftig kinderen onder leiding van ervaren lopers als Bernard Heshof en Wim Nieuwkerk geoefend op de rondjes die zij zondag gaan afleggen. Voor de organisatie tekent 't Veerke in samenwerking met atletiekvereniging Thor uit Roosendaal.

naimabosman

De Pekkercross begint op 21 december met de recreantencross. Gebleken is dat de wedstrijd over 9 kilometer voor de minder geoefende hardlopers  niet elk jaar in het programma past. Daarom bieden we iedereen, die wel mee wil doen puur voor het uitlopen een alternatief. Met de recreantencross opent de jubileumeditie van de Pekkercross om 10.30 uur. De recreanten kunnen kiezen voor een, twee, drie of vier rondes. In afstand vertaald is dat: 1800, 3600, 5400 of 7200 meter. Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Dat geldt ook bij de jeugdcrossen, die vanaf 11.30 uur op het programma staan. De jeugd van groep 1 t/m 4 loopt 850 meter en gaat voor het eerst ook door het bos, een kwartier later gevolgd door de groepen 5 t/m 8 voor 950 meter. Om 12 uur zijn de dames en junioren aan de beurt. Zij gaan al voor respectievelijk 5400 en 3600 meter. Om 12.45 uur is het hoofdnummer, de mannenwedstrijd over 9 kilometer. Aan de start staan wederom grote namen zoals drievoudig winnaar Colin Bekers, tweevoudig winnaar Alex van Tilburg en en wellicht ook Huub Maas, Michiel van Nispen, Wouter Warndorff, Tom Koetsenruyter en Eltjo van Mechelen. Bij de dames zullen Liset van Oosterhout, Sandra Laros, Naima Bosman en Laura Wientjens. In het verleden combineerde zelfs Olympisch atleet Simon Vroemen een familiebezoek met deelname aan de Pekkercross. Van Gastelse zijde zullen nog meer cross-kleppers zeker weer op komen draven: Gerbert van den Biggelaar, Ad Verheijen, Rob Musters, Bernard Heshof , Anne van Alphen en – terug van weg geweest – Marga de Rooij, in de beginjaren drie keer Gastels kampioene Pekkercross.

Met de Pekkercross komt een einde aan het 30e Veerke-seizoen. Aan de quiz, zomertijdloop, Van Zuilichem-Vlietloop, wandelvierdaagse, tridaagse, jeugdtriathlon, Verwer & Janssentriathlon, Arvo-Avondloop  en Beka-Pekkercross hebben in totaal liefst 3500 mensen mee gedaan.

Ook voor het publiek is er rond het parcours veel te zien en te beleven. De scouting Andriessengroep ontvangt deelnemers en toeschouwers gastvrij in haar gebouw.