Gastelse atleten onderweg

OUD GASTEL – Januari is naast nieuwjaarsduiken en –lopen ook de maand van de grote Westbrabantse veldritten. Afgelopen weekeinde was het dubbel prijs: zaterdag in Rucphen, zondag in Hoogerheide. Nog altijd ontbreken de Gastelse coureurs op het appèl, maar komt vast nog eens verandering in. Op de Winterloop in Kruisland als onderdeel van ‘Met de slee naar benee’ kwamen nog wel een aantal Gastelaren uit, maar groot was de deelname niet. Het weer werkte zondag niet echt mee.

pekkercross 171

Daar kampte ook de ARWB-Thor cross mee. Volgend jaar toe aan de gouden editie, daar moet de zustervereniging weer iets speciaals van weten te maken. Nu in de 49e uitgave was er een fraaie overwinning voor Ernson van den Bos. Hij liet de concurrentie zestien seconden achter zich. Hopelijk houden we Ernson naast het lopen ook nog wel voor de triathlons, want dat kan hij ook. Bij de seniores haalde Anne van Alphen een prima vijfde plaats in 27.01. Wendy Deijkers was nog iets sneller en werd derde D35 in 26.53. Bij de junioren B een fraaie tweede plaats voor Max Donkersloot in 23.15. In het immer sterke M45-veld kwam Roel van Nes uit op een vijfde plaats in 29.58, Adrie van Bavel werd in deze groep twaalfde in 41.31. Bij de M65 was Piet Haverkamp de vierde finisher in 45.23. De prestatieloop was niet zo talrijk als in het verleden: Frank Frik werd zesde in 45.41. In totaal 269 deelnemers op de Thor-cross. Niet schrikken als hier vermeld wordt dat in 1988 nog 1100 atleten aan de start stonden. De crossen hebben het duidelijk moeilijk met al die toenemende concurrentie van Mudruns en Trailruns.

Voor ’t Veerke is de kop er ook af in het seizoen 2016. De sport- en popquiz trok 35 teams oftewel 175 deelnemers. Dat is wel een record. De quiz werd voor het eerst in zes jaar niet gewonnen door het Markland College. Het familieteam Lambregts bleef de docenten dit keer de baas. De snelste stijger was het team van Buiten Bereik. De volgende activiteit van ’t Veerke is op 30 maart de Zomertijdloop. Maar ook de inschrijving voor de Vlietloop nieuwe stijl is al geopend. De halve marathon, de 10 en de 5 kilometer. Het zijn drie nieuwe afstanden en daarmee wordt afscheid genomen van de Engelse Mijl-wedstrijden. Aanmelden kan al via info@tveerke.nl Dat geldt in mindere mate voor de triathlon van 25 juni. Zowel de 1/3e als de 1/4e afstand zijn al vol. Blijven nog over de 1/8e en de trio-triathlon alsmede de jeugdseries op vrijdag en zaterdag.