Gastelse atleten onderweg

OUD GASTEL – Met de Zomertijdloop en de vernieuwde Vlietloop in aantocht, pakken veel Gastelse atleten de draad weer op. Soms verrassend, zoals Bernard Heshof die meteen maar een marathon aanvangt, dan weer volgens het geijkte wedstrijdprogramma, zoals Roel van Nes in de laatste regionale cross van het seizoen bij DJA Zundert.

Trail by the Sea, dat was de loodzware race waar Bernard Heshof plots weer opdook. De marathon door bos, duin en strand van Westerschouwen is altijd al pittig, maar met windkracht zeven helemaal. Toch genoot Bernard van de race, die hij behouden opbouwde zodat hij aan het eind nog wat over had om fris te kunnen finishen op zelfs een tiende plaats totaal en vierde bij de M40. Zijn eindtijd was 3.31.18 uur, hetgeen de zwaarte wel aangeeft. Op de halve marathon werd Robin Smallegange 110e in 2.15.10. Kees Jonkers was ook weer eens van de partij. In zijn nieuwe categorie M50 finishte de oud-wielrenner als 51e in 2.10.10. Marjan de Wild leverde ook een mooie prestatie: ze werd veertiende V50 in 2.19.45. Annette de Bot werd achtste in 2.11.49. Dochters Nicole en Rosanne Akkermans kwamen als 37e en 38e over de duin-streep in 2.34.30.

Het cross-seizoen loopt op z’n eind. DJA Zundert sluit meestal de rij in de regio. Op het Zundertse Frans’ Baantje deden nog enkele Gastelaren mee. Max Donkersloot snelde naar een vijfde plaats bij de jongens B in 19.20 minuten. Anne van Alphen werd tweede dame in 29.35 en Wendy Deijkers was wel vier seconden sneller, maar haar sterke V35-groep leverde haar een bronzen plak op. Roel van Nes bleef net naast het podium, de kersverse landskampioen op de 10 kilometer Kees Lazeroms bleef hem nipt voor. Roel finishte in 29.28.

Veel publiciteit kreeg Rob Musters met zijn tweede plaats op de zwemloop van Bergen op Zoom. Afdrogen na het zwemonderdeel hielp niet, want op de Scheldeboulevard regende het pijpenstelen. Rob kwam als snelste uit zwembad De Schelp, maar moest de Belg Van Rooy bij het lopen laten gaan. Na 49.16 minuten zat zijn eerste wedstrijd van het seizoen erop. De Toga-groep was met slechts één man aanwezig: Kees Bastiaansen realiseerde met 1.07.10 een zesde plaats bij de M50.

Ernson van den Bos heeft er een perfect cross-seizoen opzitten. Het wordt beloond met de eindzege in het cross-circuit 2015-2016. Nog even terug naar de Mastboscross van Sprint Breda, waar Marion Sweere en Corina Kriesels 95e en 96e werden in 50.06, Jan van Merrienboer 107e, Peter Sweere 177e en Christ van den Bergh 178e alle drie in tijden rond het uur.

De trainingsritten op de Borchwerf zijn in volle gang. Renee Horians sloeg zondag genadeloos toe met de winst na een 30 kilometer lange solo. Indrukwekkend. Ook Cliff de Peijper is weer terug in competitie. Hij begon een week eerder voorzichtig met een zesde plaats. André Horians werd in de tweede rit zeventiende en in de openingsrit was er een tweede plaats voor Tim Bierkens, een achtste voor Cliff de Peijper en een veertiende voor Renee Horians. Bij de organiserende vereniging  RSC De Zuidwesthoek tenslotte werd Ed Blok uit Stampersgat uitgeroepen tot Gouden Vrijwilliger 2016. Het is de eerste keer dat deze ereprijs wordt uitgereikt.