Na het overweldigende succes van de Vlietloop kondigt het volgende evenement zich al weer aan voor evenementenorganisatie 't Veerke. Komende maandag 12 mei begint de 45e Avondwandelvierdaagse, het evenement met de langste traditie. Ten opzichte van andere jaren zijn er een paar wijzigingen, hetgeen alles te maken heeft met de groeiende belangstelling van leerlingen van de drie basisscholen. De start en finish van de routes is daarom verlegd naar het schoolplein van de Bernardusschool aan de Mgr. Meeuwissenstraat 2.

wandel

Daar kan iedereen die met de fiets komt makkelijk de tweewieler kwijt op het schoolplein en begint de wandelvierdaagse op een rustiger punt dan de Markt. Een tweede wijziging betreft het compacter wandelen van het deelnemersveld. We streven ernaar om de 15 en 10 kilometer wandelaars om 18.15 uur dagelijks te laten vertrekken en de 5 kilometer dagelijks om 18.30 uur. De organisatie hoopt dat de wandelaars zich ook echt aan deze aanvangstijdstippen houden om te voorkomen dat deelnemers erg veel in het verschil binnen komen. De compactheid komt ook de veiligheid van de wandelaars ten goede. De verkeersregelaars hebben beter zicht op de groep. Op donderdag 15 mei, de slotavond eindigt de wandelgroep, die weer zo'n 500 deelnemers telt overigens wel bij 't Hart van Gastel op de Markt. De wandelaars verzamelen eerst in het Vorstinnenhof, waar ze na hun laatste routes aankomen. Daar krijgen alle wandelaars al hun medaille uitgereikt. Vervolgens gaat het onder leiding van Gastels Fanfare in defile door het dorp langs Karolinastraat, Dorpsstraat, Markt, Veerkensweg en Parkstraat. In 't Hart van Gastel wordt de verloting gehouden, de laatste prijzen uitgereikt en kan iedereen onder het genot van een drankje nog nagenieten van de 45e Avondwandelvierdaagse van 't Veerke.

Opgeven voor de vierdaagse kan tevoren op de scholen. Volwassenen kunnen zich ter plaatse op het schoolplein van de Bernardusschool maandagavond vanaf 17.45 uur inschrijven.