Gastelse atleten onderweg (369)

Bij 't Veerke draait het deze week nu eens niet om topprestaties, maar om de recreatie, het bewegen. De 45e editie van de Avondwandelvierdaagse is met 426 deelnemers maandagavond vertrokken. Daar komen er op dinsdag altijd nog een groot aantal bij, zodat ook deze lustrumeditie weer een behoorlijk aantal Gastelaren op de been brengt. Want het zijn voor 98 procent plaatsgenoten, die meedoen. Donderdag op de slotavond is het defile vanaf het Vorstinnenhof en dan langs Karolinastraat, Dorpsstraat, Markt en eindigend in Zaal 't Hart van Gastel. De medailles worden eerder al uitgereikt, familie en bekenden staan langs de route klaar met bloemen.

De triatleten richten zich komend weekeinde op het NK in Weert met Gerbert en Rob. Erik-Simon Strijk was over de grenzen actief op de halves van Fuerteventura (17e) en Rimini (11e).  Het Moederdagweekend is ook steevast het Ultraloop-weekend in Steenbergen. Geen afstanden om zo maar even te gaan hardlopen als je niet geoefend bent, al was de hekkensluiter van de Van Zuilichem Vlietloop, de Vianense Annie van Rossum, hier toch goed voor brons op het NK. Ze weet het kennelijk lang vol te houden, want 24 uur lopen is geen sinecure. Vanwege de 10e editie had Steenbergen er ook een 10 Engelse Mijl aan toegevoegd. Weliswaar met maar 49 deelnemers, maar toch. Voor Rina van der Wildt aanleiding om 1 week voor de eigen Cheltenham-run mee te doen. Ze werd derde bij de vrouwen 55 in een tijd van 1.40.34 uur.

Een prachtige derde plaats haalde wielrenner Moreno Tak in de Ronde van Bakel, zijn eerste podiumplaats dit seizoen. Eerder al werd hij 7e in Breda en 9e in Hoogerheide. Ook Stan van den Bergh zat al twee keer in de top tien met achtste plaatsen in Yerseke en Bakel. Mark van Wijk was na zijn twaalfde plaats in de Ronde van Steenbergen nu weer goed voor een 13e stelling in de ronde van Yerseke.

In de GP Merijntje Gijzen te Nieuw-Vossemeer werd Simone Rockx 20e en haar zus Anouk 26e. In Geldrop op Koningsdag waren de rollen omgekeerd: Anouk 15e en Simone 24e. Cliff de Peijper reed de Flevotour klassieker van Kampen over 83 kilometer. Cliff werd keurig 26e in een veld van 180 coureurs. Tim Bierkens reed naar 21e en 15e plaatsen in Leiden en Made, broer Luuk was in Koewacht achtste en in Breda 14e.

Komende weekeinde de Cheltenham-run op zaterdag en de wielerronde op zondag. Allebei Stampersgat. Het NK in Weert is een mooie opmaak naar de Verwer & Janssentriathlon van 28 juni. Alleen voor de trio's en de jeugdtriathlon op vrijdagavond kan nog worden ingeschreven. De clinics voor de jeugd worden vanaf 4 juni verzorgd door een echte Olympisch kampioene!