Gastelse atleten onderweg (413)

OUD GASTEL – De Gastelse sportevenementen volgen elkaar in ijltempo op. Aanstaande maandag staan honderden lopers op de Markt, afgelopen zondag scheurden er honderden wielrenners overheen. Het was stralend weer bij de 68e wielerronde van Oud Gastel, met recht een klassieker op de kalender. Het comité Gastel Vooruit kreeg loon naar werken. Eerst een prachtige wielerkrant met ook nuttige informatie over de Gastelse triathlon later dit jaar, vervolgens twee leuke kermisdagen en uiteindelijk: de koers. Dé Gastelse verrassing was André Horians. Vorig jaar nog uitgevallen, klasseerde hij zich nu als 14e bij de amateurs. Ver voor broer Renee, die als 32e arriveerde maar hij was met vier ontsnappingen wel de meest actieve coureur. Gegokt en verloren zeg maar. In de weken ervoor was Renee in Terheijden 11e en in Galder 6e geworden. Dat bij de junioren Cliff de Peijper niet in de top tien eindigde, maar als 18e over de lijn in de Dorpsstraat reed, was een prima resultaat. Cliff was immers daags van tevoren al gestart in de 100 kilometer lange klassieker Omloop van de Alblasserwaard. Het was al de vierde klassieker van Cliff en in deze haalde hij de eindstreep wel: als 68e.

045

In de dameskoers werd Anouk Rockx in de slotfase gedwarsboomd door een valpartij in het peleton. De groep viel uiteen en Anouk sprintte vroegtijdig af naar een 33e plaats. De wedstrijden waren stuk voor stuk bijzonder met winnaars Robert Berk, Melle Meeuwisse, ex-triatlete Femke van Kessel (ooit deelneemster aan triathlon Oud Gastel) en Brian Burggraaf. Die laatste was bijzonder vanwege zijn zware val zes jaar geleden. Hij schonk de bloemen aan de EHBO-ster, die hem destijds opving. Een mooi gebaar.

Geen nieuwelingenkoers. Derhalve keerde Tim Bierkens terug naar Waarschot, waar hij nu zesde werd. Daags ervoor was hij 19e in de Omloop door het land van Kleine Hein. De jeugdrenners trokken naar het Zeeuwse Lewedorp, waar Moreno Tak zesde werd. Stan van den Bergh werd 14e en Luuk Bierkens kwam tot een 17e plaats. En natuurlijk waren veel Gastelse toerfietsers op zaterdag weer in Limburg voor de toertocht over het parcours van de Amstel Gold Race.

De zwemmers zijn ook week in, week uit in de weer. Wessel Heijnemans deed mee aan een miniorenwedstrijd in Roosendaal op de 100 school en 200 wissel. Beide afstanden wist hij overtuigend te winnen met een pr op de schoolslag van 3 seconden.

Een andere tak van sport, de Lions Kwis werd, dankzij de inbreng van drie Veerke-bestuursleden, gewonnen door het team BAM Internationaal. De Kassenloop was deze week nog, komend weekeinde is rustig. Maar maandag begint de week goed met de 31e Vlietloop. Aanvang Oranjeloop om 13.15 uur.